SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obradovic: 25 yıldır Udoh gibisini görmedim

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 16. Final-Four'unu oynadı, 9. Euroleague şampiyonluğunu kazandı. Fenerbahçe ile üst üste üçüncü kez Final Four’a uzanan Sırp Coach, “en büyük” olduğunu bir kez daha kanıtladı. Zeljko Obradovic, sarı-lacivertlilerin ilk kez kupayı almasına göndermede bulunarak, “İnsanlar için bazı şeyler yeni olabilir ama benim için değil” yorumunu yaptı.

Fenerbahçe tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olurken, Zeljko Obradovic farkı yine ortaya çıktı. Avrupa basketbolunun efsanesi olarak kabul edilen Obradovic, sarı-lacivertliler ile üst üste 3., toplamda da 16. Final Four’unu oynadı.

Sırp coach, kariyerindeki 9. şampiyonluğa imzasını koydu. Obradovic, daha önce Partizan, Real Madrid, Joventut ve Panathinaikos (5) ile daha önce 8 kez zafer elde etmişti. Tecrübeli antrenör, 2015’te Madrid’de 4., geçen sezon Berlin’de 2. olduğu Fenerbahçe ile bu sezon İstanbul’da ev sahibi olarak tarihi bir şampiyonluk buldu.

Karşılaşmanın ardından zaferini kutlayan Fenerbahçe Coachu Obradoviç, şunları söyledi:

“Başkan Aziz Yıldırım başta olmak üzere, herkes için büyük bir başarı bu... Biz içeride çok sağlıklıydık. Birlikte çok çalıştık, bu takımı kurmak için çok çalıştık. Oyuncularım da çok çalıştı. Taraftar bizi çok destekledi. Çok şey değiştirmemiz gerektiğini düşündük. Maçlara yaklaşımımız önemliydi. Olympiakos harika bir takım. Karakterleri olduğunu gösterdiler. Vesely ve Udoh bizim için büyük avantajdı. Birlikte yaptıkları savunma da çok önemliydi. Biz her şeyi çalışıyoruz. İnsanlar için bazı şeyler yeni olabilir ama benim için yeni değil.”
"25 yıldır Udoh gibisini görmedim"

Oyuncusu Ekpe Udoh'u öven Obradovic, "25 yıldır başantrenörüm. Onun gibi konsantrasyonu olan bir oyuncu hiç hatırlamıyorum. Hem savunmada hem de hücumda son derece konsantre oynuyor" dedi.

Hocadan jest

Fenerbahçe taraftarı, maç sonunda şampiyonluk coşkusuyla bütün oyuncuları tek tek ismiyle tribünlere çağrıldı. Bu esnada büyük bir coşku yaşandı. Zeljko Obradovic ise kendisi yerine öğrencilerinin alkışlanmasını istedi. Pota filelerini ise Jan Vesely kaptı.

Obradovic, bu sevincin hemen sonrasında Türkiye Ligi’nin son şampiyonu olarak Play-off’a çıkacaklarını söyledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler