SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Euroleague Final Four'u öncesi üst düzey güvenlik önlemleri

THY Euroleague’de Final Four heyecanı yaşanıyor. 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde yapılacak organizasyona artık saatler kaldı. Takımların yanı sıra, THY Euroleague’nda da hummalı bir çalışma yapılıyor. Dört takımın yarışacağı Final Four’da güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarılmış durumda.

Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde düzenlenecek THY Euroleague Final Four'u öncesi güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Euroleague Final Four organizasyonunun güvenliğini Magus Güvenlik A.Ş sağlayacak. Son sürat organizasyona hazırlanan Magus Güvenlik A.Ş’de Genel Müdür Atilla Akyürek ile bir röportaj gerçekleştirdik.

İşte o röportaj:

Euroleague Final Four için alınan özel önemler var mı? Nasıl bir çalışma yürüteceksiniz?

Bu organizasyona özel olarak araç altı tarama sistemini kurduk. Çok kısa süre içerisinde araçta bulunabilecek herhangi bir tehlikeye karşı tarama yapabiliyor. Aynı zamanda araçların girişlerde oluşturacağı trafiği engellememesi için de bu çok özel sistemi tercih ettik.

“1100 ÖZEL GÜVENLİK HAZIR BULUNACAK”

Organizasyon boyunca salon içinde 600, salon dışında da 500 adet toplamda 1100 özel güvenlik personelimiz bulunacak. Son gün organizasyon tamamlanana kadar 24 saat güvenlik önlemlerimiz aralıksız devam edecek. Bunun yanı sıra 1800-2000 kişilik polis gücü de organizasyonda görev yapacak. 11-12 Mayıs tarihlerinde tüm özel güvenlik personeli arkadaşlarımıza 8 ana konu başlığı altında toplumsal olaylarla ilgili özel kurs verildi.Bomba eğitimi de verildi. Güvenlik şefi arkadaşlarımızın hepsinde yaka kameraları olacak. Bu görüntüler aynı anda komuta kontrol aracından görülebilecek. Bu da ilk kez kullanılacak.

“BELLİ BOYUTLARIN ÜZERİNDE ÇANTA ALINMAYACAK “

Salona giriş çıkışlarda büyük önlemler alındı. Sırt çantası kesinlikle alınmayacak. Bayanlarda da 25x30 boyutlarının üzerinde çantalarla girişe izin verilmeyecek. Euroleague’in yaptığı toplantı sonucunda taşınabilir şarj cihazlarının salona alınmasına karar verildi. Dışarıdan yiyecek içecek ve bozuk paralara da kesinlikle izin verilmeyecek.

Dört farklı takım ve dört farklı taraftar grubu olacak. Bu durum için nasıl bir önlem alındı?

Taraftarların hepsi kendilerine ait olan noktalardan giriş yapacak. Dört grup da farklı bölümlerden salona giriş yapacak. Yunan ekibi Olympiakos’un taraftarları ile ilgili ekstra güvenlik önlemlerimiz var. Kendileri ateşli bir taraftar grubu. Sporcular için özel yakın korumalar olacak. Ayrıca yüz tanıma sistemi kullanacağız. Daha önceden ceza almış ya da maçta olay çıkartan bir taraftar sonraki maça girmesin diye bu sistem ile anında tespit edilecek ve salon dışına çıkartılacak. Bunlar Türkiye’de ilk kez kullanılan sistemler.

(Hürriyet)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler