SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe - Real Madrid Final Four maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şifresiz mi?

Fenerbahçe, bu hafta başlayacak Final Four'da Real Madrid ile karşılaşacak. THY Avrupa Ligi'nde üst üste 3. kez Dörtlü Final'e yükselen Fenerbahçe, ligi lider olarak bitiren Real Madrid ile bir kez daha Final Four'da kozlarını paylaşacaklar. Tarihlerinde 14. kez karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Real Madrid'den finale kim kalacak? Fenerbahçe - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanaldan yayınlanacak? Şifresiz mi olacak?

Fenerbahçe, üst üste 3. kez Final Four'a kalarak büyük bir başarı elde etti. THY Euroleague'de Darüşşafaka'yı eleyen Real Madrid ile eşleşti. Bu sene Türkiye'de Sinan Erdem Arena'da yapılacak olan Final Four programı belli oldu. Peki Fenerbahçe - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Fenerbahçe - Real Madrid maçı hangi kanaldan yayınlanacak? Şifresiz mi olacak?

FENERBAHÇE - REAL MADRİD MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe ile Real Madrid arasında oynanacak karşılaşma 19 Mayıs Cuma günü saat 21:30’da başlayacak. Fenerbahçe - Real Madrid maçı beIN SPORTS’dan canlı yayınlanacak. BeIN Sports bir açıklama yaparak bütün üyelerine maçı şifresiz olarak yayınlayacağını açıkladı. Aynı zaman CSKA - Olimpiyakos ile Fenerbahçe - Real Madrid maçı TRT Spor'dan şifresiz olarak naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE'DEN 3 OYUNCU İLK KEZ FİNAL FOUR'DA!

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de üst üste üçüncü kez yer alacak Fenerbahçe'nin kadrosunda bulunan 15 oyuncudan 12'si bu seviyede daha önce en az bir kez yer aldı. İstanbul'da 19-21 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü Final'de yer almaya hak kazanan Fenerbahçe'de tecrübeli oyuncuların fazlalığı dikkati çekti. İki yıl önce Madrid'de düzenlenen Dörtlü Final'de 3, geçen sezon Berlin'de 7 tecrübeli oyuncuyla mücadele eden Fenerbahçe'de bu sayı İstanbul'daki organizasyonda 12'ye çıktı.

Fenerbahçeli basketbolcular Ekpe Udoh, Melih Mahmutoğlu, Pero Antic, Bogdan Bogdanovic, Kostas Sloukas, Nikola Kalinic, Jan Vesely, Ali Muhammed, Luigi Datome, fazla forma şansı bulamayan Barış Hersek ile genç oyuncular Berk Uğurlu ve Egehan Arna, geçen sene olduğu gibi yine Dörtlü Final heyecanını Fenerbahçe'yle yaşayacak.

Geçen yıl final oynayan kadroyu büyük ölçüde koruyan sarı-lacivertlilere bu sezon dahil olan 3 isim, ilk kez Dörtlü Final'de mücadele edecek. Sezon başı takıma katılan James Nunnaly ve Ahmet Düverioğlu ile ocak ayında transfer edilen Anthony Bennett, kariyerlerinde ilk defa Dörtlü Final'de yer alma hakkı elde etti.

Fenerbahçe'nin en tecrübeli ismi kariyerinde iki Avrupa şampiyonluğu bulunan Yunan oyuncu kurucu Sloukas oldu. Geçen sezon başında Olympiakos'tan Fenerbahçe'ye transfer olan 26 yaşındaki basketbolcu, 3'ü Yunan ekibinde olmak üzere 5. kez Dörtlü Final için parkeye çıkacak.

Sloukas'ı 4. defa Dörtlü Final'de yer alacak Makedon oyuncu Pero Antic ile Çek basketbolcu Jan Vesely takip etti. Dörtlü Final'in diğer tecrübeli isimleri ise bu seviyedeki bütün deneyimlerini Fenerbahçe formasıyla yaşadı. Bogdan Bogdanovic, Melih Mahmutoğlu üçüncü, Ekpe Udoh, Nikola Kalinic, Ali Muhammed, Luigi Datome, Barış Hersek, Berk Uğurlu ve Egehan Arna ise ikinci kez sarı-lacivertli formayla Dörtlü Final'de yer alacak.

Fenerbahçe'nin kadrosunda Avrupa Ligi şampiyonluğu elde etmiş iki isim bulunuyor. Sarı-lacivertli takımda Sloukas ve Antic, daha önce ikişer kez Avrupa'nın en büyük kupasını havaya kaldırdı. İki isim, Olympiakos'ta forma giyerken 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında kupayı birlikte kazandı.

Fenerbahçe'nin tecrübeli isimleri Sloukas ve Antic, İstanbul'da 5 yıl önce yaşadıkları zaferi bu sefer Fenerbahçe formasıyla tekrarlamak istiyor. Bu iki isim İstanbul'da 2011-2012 sezonunda yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda Olympiakos formasını terletti. Finalde CSKA Moskova'yla karşılaşan Olympiakos sahadan 61-60 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa uzandı. Antic ve Sloukas 13 Mayıs 2012'de oynanan finalde rakip potaya yedişer sayı göndererek ilk kazandıkları şampiyonlukta önemli rol oynamıştı.

EUROLEAGUE EN İYİ BEŞTE İKİ FENERBAHÇELİ

Taraftarlar ve basın mensuplarının oylarıyla belirlenen 2016-17 sezonunun en iyi 5'leri, Avrupa Ligi'nin internet sitesinden açıklandı.

Sakatlığı yüzünden 13 normal sezon maçı kaçırmasına rağmen 3-0 kazandıkları Panathinaikos serisiyle beraber 14,5 sayı, 3,9 asist ve 3,6 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Fenerbahçe'nin Sırp gardı Bogdan Bogdanovic, kariyerinde ilk defa Avrupa Ligi'nin en iyi 5'ine girdi.

Üst üste 3. kez THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne yükselen Fenerbahçe'nin ABD'li pivotu Ekpe Udoh da ikinci en iyi 5'e girdiği 2015-16 sezonundan sonra bu yıl da en iyi 5'e seçildi. Maç başına 12 sayı atan Udoh, 7,6 ribaunt ve 2,1 blok ortalamalarıyla iki kategoride de ligin lideri oldu.

En iyi 5'te Bogdanovic ve Udoh'un yanı sıra Real Madrid'den Sergio Llull, CSKA Moskova'dan Nando De Colo ve Olympiakos'tan Georgios Printezis kendilerine yer buldu.

İŞTE FİNAL FOUR HAKEMLERİ

Euroleague organizasyonunun açıklamasına göre 19-21 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı Final Four'da düdük çalacak 8 hakem şöyle: Luigi Lamonica (İtalya), Boris Ryzhyk (Ukrayna), Daniel Hierrezuelo (İspanya), Milivoje Jovcic (Sırbistan), Olegs Latisevs (Letonya), Robert Lottermoser (Almanya), Fernando Rocha (Portekiz), Damir Javor (Slovenya).

Açıklanan hakem listesinde yer alan Lamonica, Lottermoser ve Ryzhyk yedinci, Latisevs ise altıncı kez Final Four'da görev yapacak. Hierrezuelo ve Jovcic bu organizasyonda dördüncü, Rocha üçüncü, Javor ise ikinci kez düdük çalacak.

Öte yandan, geçen sezon Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Final Four organizasyonunun finalinde Fenerbahçe ile CSKA Moskova arasındaki maçta görev yapan Damir Javor, o karşılaşmadaki yönetimiyle sarı-lacivertlilerin tepkisini çekmişti. Javor, bu sezon Euroleague'de Fenerbahçe'nin iç saha maçlarına verilmemişti.

FİNAL MAÇI PAZAR GÜNÜ
Sinan Erdem Spor Salonu'nda 19 - 21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonu, 19 Mayıs Cuma 17.30'da CSKA Moskova ve Olympiakos arasında oynanacak maç ile başlayacak. Yarı final serisi aynı gün, Fenerbahçe ve Real Madrid arasında saat 20.30’da gerçekleşecek müsabaka ile son bulacak. Turkish Airlines Euroleague 2017’nin şampiyonu ise Pazar günü oynanacak final maçının ardından belli olacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler