SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Efes 71 - 84 Zalgiris Kaunas

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde Anadolu Efes Abdi İpekçi Arena'da Zalgiris Kaunas'a 71 - 84 mağlup oldu.

Maça istediği gibi başlayan taraf Zalgiris oldu. Litvanya temsilcisi TV molasına 2-6 önde giderken bu mola dönüşünde Anadolu Efes 3 top çalma ile 6-0'lık seri yakaladı ve 8-6 öne geçti ve Zalgiris mola almak zorunda kaldı. Bu çeyrek her iki takım da bolca top kaybı yaparken skor açısından oldukça geçen periyotu Zalgiris Kaunas 13-16 önde bitirmeyi başardı.

İkinci çeyrekte 1.5 dakika geride kalırken Anadolu Efes 3. faulüne ulaştı. Pota altı etkinliğinde zayıf kalan temsilcimiz orta mesafe ve dış atışlara yöneldi. Efes, Doğuş Balbay'dan gelen 2 üçlükle birlikte periyotta 6 dakika geride kalırken skoru 26-29'a getirdi. Pota altını hücumda istediği şekilde kullanamadığı gibi savunmada da bu bölgeden açıklar veren ve rakibine hücum ribaundlarıyla ikinci şans atış fırsatları tanıyan Efes skorun çift hanelere çıkmasına engel olamadı. (26-37) Bu periyotta da istediği organizasyonu sağlayamayan ve çeyrek skorunda 17-28 geriye düşen Anadolu Efes devreye de 30-44 geride gitti.

Üçüncü çeyrek Derrick Brown'ın 3 sayılık isabetiyle başladı. Oyunda agresifleşmeye çalışan Anadolu Efes ilk yarıdaki pota altı sıkıntısını maçın bu bölümünde de aşamadı. Özellikle Pangos'tan gelen dış atış isabetlerine de engel olamayınca çeyreği yarısı geçilirken skor 40-55'e geldi. Zalgiris ikili oyunlardan kolayca sayı bulmaya devam etti ve son çeyreğe girilirken skorda 51-66'lık üstünlük sağladı.

Son çeyrek oluşan farkla Anadolu Efes oyundan düştü. Çeyrek yarılanırken fark 18'e çıkıp skor 58-76'ya geldi. Maçın kalan bölümünde oyun disiplininden iyice kopan ve bireysel zorlamalara giden Anadolu Efes maçtan 71-84 mağlup ayrılarak THY Euroleague'deki bu sezon 7. yenilgisini almış oldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler