SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Efes’te Andrea Trinchieri sesleri

Bu sezon özellikle THY Euroleague’deki performansıyla hayal kırıklığı yaratan ve sahada gösterdiği oyun da sıkça eleştiri alan Anadolu Efes'de sezon sonunda Ivkovic'in yerine Mustafa Kemal Atatürk'e olan hayranlığı ile bilinen Andrea Trinchieri'nin geleceği iddia edildi.

Anadolu Efes’in başantrenörlüğü için bugüne kadar birçok isim ortaya atılırken, bu isimlerden sonuncusu Andrea Trinchieri oldu.

İspanya basınının iddiasına göre, bu sezon Brose Baskets ile çok başarılı bir sezon geçiren ve oynattığı basketbolla kamuoyunun sempatisini kazanan Trinchieri, Efes’in gelecek sezon için koç adaylarından biri.

Koçluk kariyerinde çalıştırdığı birçok ikinci lig takımının dışında Cantu, Unics Kazan ve Brose Baskets gibi üst düzey takımları da çalıştıran Trinchieri, 2014’de Kazan’ın başındayken Eurocup’da yılın koçu ödülünü kazanmıştı.

TAM BİR ATATÜRK HAYRANI

Andrea Trinchieri, Brose Basket Bamberg’in başında İstanbul’da Darüşşafaka Dağuş ile oynadıkları maç sonunda Atatürk’e olan hayranlığını şu sözlerle dile getirmişti: “Annem Hırvat ve Kemal Atatürk’ü ondan öğrendim. Yaptıkları çok ilgi çekici geldi, Türkiye’nin tarihini değiştiren büyük bir lider. Dünya tarihinde Kemal Atatürk kadar bir şeyleri sıfırdan var etmiş başka bir lider var mıdır, emin değilim. Türkiye’de oluşturduğu yapı ve ülkede modernizmin temellerini atması o şartlarda bana inanılmaz biçimde değerli geldi. Bir ürünü ya da kurumu oluşturmak çok zor, yıkmak ve tüketmek ise çok kolaydır. Bence, Türkiye’de şu an Kemal Atatürk’ün yaptığı müthiş işlerin değeri unutuluyor. Unutmak da yıkmak ve tüketmek kadar kolaydır aslında ve Türkiye için Kemal Atatürk’ün yaptıklarını unutmak, yıkım ile eş değerdir.”

En Çok Aranan Haberler