SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor Basketbol Kulübü'nden olaylarla ilgili sert açıklama

Trabzonspor Basketbol Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 3 Aralık Pazar günü oynanan Fenerbahçe Doğuş maçı sonrasında kulübe ve camiaya 'FETÖ'cü' yakıştırması yapmaya çalışanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi.

Bordo-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Trabzonspor camiasının tüm branşlardaki ilkesi ve önceliğinin, sportmenlik ve kardeşlik olduğu belirtilerek, "Sportmenlik dışı yollarla bilhassa şike ve teşvikle kupa almayı övgü vesilesi sayanların sporu ve sporcuları suistimali de sürpriz değildir. Şikeyle kazandığı kupayı, polis arabası yakarak kutlayanlar, kardeşlik konusunda ancak kötü örnek olabilirler. FETÖ'nün 15 Temmuz darbesi gecesi kulübümüz, milletinin ve devletinin yanında olduğunu ilk açıklayan kulüp olmuştur. Malum odaklarsa meşreplerine uygun şekilde, kınama açıklaması yapmak için darbenin sonucunu ve sabahın ilk ışıklarını beklemiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Bizzat başkan ve yöneticilerinin ağzından FETÖ liderine yönelik sempati açıklamaları yapan bir grubun, bu günlerde yaşadığı panik ibret vericidir." ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"FETÖ'cüleri ücretsiz şekilde kulübüne üye yapanlar, onlarla kendi tesislerinde maç yapanlar, ortaklık kuranlar, bugün itirafçı olan FETÖ'cü futbolculara formasını giydirenler hep aynı kişilerdir. Tüm bunlar devletimizin kayıtlarıyla sabittir. 110 yıllık büyük bir kulübü ve onun temiz yürekli taraftarlarını da suistimallerine alet etmeye çalışanların, spor alanlarımızda yeri olmamalıdır. Her yanlış hesap gibi bunun da bozulacağı gün yakındır. İçinde boğuldukları çamuru kulübümüze sıçratmaya çalışanlar, sükutu hayale uğrayacaklardır."

Açıklamada, Trabzon'un 15 Temmuz FETÖ'cülerinin alkışlandığı değil, 15 yaşında şehitlerin toprağa düştüğü yer olduğunun altı çizilerek, şunlar kaydedildi:

"Hayri Gür Spor Salonu'nda 3 Aralık Pazar günü oynadığımız Fenerbahçe Doğuş maçı sonrasında kulübümüze ve camiamıza gerek medyada gerekse sosyal medyada, tek ve organize bir kaynaktan yönetildiği izlenimi veren, 'FETÖ'cü' yakıştırması yapmaya çalışanlar hakkında gerekli hukuki süreci başlattığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

En Çok Aranan Haberler