SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Odeabank 62 - 83 Fenerbahçe Doğuş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 4. haftanın en önemli maçında Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Doğuş karşılaştı. Galatasaray Odeabank'ın geçen sezondan kalan cezase sebebiyle seyircisiz oynanan maçı 83-62'lik skorla Fenerbahçe Doğuş kazandı.

Maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe Doğuş oldu. Melih Mahmutoğlu ve Ahmet Düverioğlu'nun etkili performansları Fenerbahçe Doğuş'u çeyrek ortalarında 13-3'lük üstünlüğe taşıdı. Hardy-Hopson-Summers üçlüsünün hücumdaki performansı sayesinde 7-0'lık seri yakalayan Galatasaray Odeabank maça ortak oldu. Ancak Fenerbahçe Doğuş'ta Kostoas Sloukas'ın oyuna girmesi dengeleri değiştirdi. Sloukas'ın kısa sürede 5 sayı üretmesi ve takımı iyi organize etmesi sayesinde Fenerbahçe Doğuş, 1. çeyreği 21-12 önde kapattı.

Galatasaray Odeabank, Alex Renfroe ve Richard Hendrix'in hücumda sorumluluk alması sayesinde 2. çeyreğe iyi başladı. İlk çeyrekte bulamadığı kolay sayıları 2. çeyrekte bulmaya başlayan Galatasaray Odeabank, Jason Thompson/Nicolo Melli ikilisini savunmakta zorlanınca bir türlü skora ortak olamadı. Savunmada sertliği yükselten, boş atışlar bulan ve çoğu pozisyonda çizgiye gelmeyi başaran Fenerbahçe Doğuş oyunun kontrolünü tekrardan eline aldı. 2. çeyreğin son bölümlerini de daha iyi oynayan Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 43-31'lik üstünlükle gitti. İlk yarının en skorer ismi ikinci çeyrekte 8 sayı üreten Jason Thompson oldu.

3. çeyreğe iki takım da hücumda aksayarak başladı. 3. çeyreğin ilk 6 dakikasında Fenerbahçe Doğuş 8 sayı, Galatarasay Odebank ise 5 sayı üretebildi. Bu döneme dair en ilgi çekici durum Ahmet Düverioğlu'nun üst üste yaptığı bloklar oldu. Çeyreğin ortasından itibaren özellikle Melih Mahmutoğlu ile kolay sayılar bulmaya başlayan Fenerbahçe Doğuş, 3. çeyreği 64-40 önde kapatmayı başardı.

Rahat bir atmosferde oynanan son çeyrekte iki takım da skor üretmekte zorluk çekmedi. Son çeyreğin büyük bölümünü Sinan Güler/Guduric/Egehan/Barış/Ahmet Düverioğlu beşiyle oynayan Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odebank'ın skora ortak olmasına izin vermedi ve derbiyi 83-62'lik skorla kazandı.

Fenerbahçe Doğuş'ta maçın en skorer ismi 18 sayı üreten Marko Guduric oldu. Maç boyunca istikrarlı oynanayan Melih, 16 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Galatasaray Odeabank'ın en etkili oyuncusu 13 sayı 5 riabund 8 asistle oynayan Alex Renfroe oldu.

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini aldı. Galatasaray Odebank'ın 4 maçta 2 galibiyeti, 2 mağlubiyeti bulunuyor.

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde gelecek hafta Pınar Karşıyaka'yı ağırlayacak. Galatasaray ise gelecek hafta Eskişehir Basket'e konuk olacak.

En Çok Aranan Haberler