SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergin Ataman Galatasaray yönetimini topa tuttu

İtalya’da hastanede yatan babasını bırakıp Galatasaray ile toplantıya geldi, 15 dakika süren görüşmeden tepki göstererek ayrıldı ve sarı kırmızılı kulübe önemli başarılar yaşatan Ergin Ataman veda etti. Tecrübeli koç, vedanın ardından yaptığı açıklamada 'İhanet, yalan ve samimiyetsizlik asla benim kitabımda olamaz' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da Ergin Ataman dönemi sona erdi. İşte Ataman’ın çok tartışılacak ayrılığının tüm detayları ve perde arkasında yaşananlar...

Tam 23 yıl aradan sonra Galatasaray Basketbol Takımı’na şampiyonluk ve Avrupa’da da ilk EUROCUP’ı kazandıran Ergin Ataman sözleşmesi sona erdiği için yönetimden gelen görüşme talebi üzerine önceki gün İtalya’dan İstanbul’a geldi.

KULÜPTE DEĞİL, BEBEK’TE

Planı, görüşmeyi yapıp, aynı gün hastanede yatmakta olan babasının yanına İtalya’ya dönmekti. Yeni sözleşmenin şartlarını konuşmak için geldiğini düşünüyordu. Ancak daha ilk adımda hayal kırıklıkları başladı. Birinci şok görüşmenin yeriyle ilgiliydi. Görüşme kulüpte değil kendisini baştan beri istemeyen Basketboldan Sorumlu Yönetici Can Topsakal’ın, Bebek’teki ofisindeydi.

2 sezon önce sözleşme imzalarken ücretini 800 bin Euro’dan 500 bin Euro’ya indirerek adeta “Feda” diyen Ataman’a, Topsakal açık açık “Seninle çalışmak istemiyorum ama başkan ısrar ediyor. Bu imzayı o yüzden atıyoruz” demişti. İşte Ataman, dün karşısında yönetim adına tek isim olarak “sevmeyeni” Topsakal’ı buldu.

2 YIL SONRA BİR DAHA: İSTENMİYORSUN

Düşük bütçeli kadroya razı olmasına, hatta para almadan dahi çalışabileceğini bildirmiş olmasına karşın başkan Dursun Özbek’in görüşmeye gelmemesi Ataman için bir başka şok olmuştu. Ve Topsakal, 2 yıl önceki gibi Ataman’a bu kez sadece kendisi tarafından değil, genel olarak istenmediğini belirtip sözleşme yenilemeyeceklerini tebliğ etti. Sadece 15 dakika süren toplantıdan çıkarken Ataman hem öfkeli, hem kırgındı. Topsakal’a, “Bu yaptığınız büyük bir saygısızlık. Bu bir görüşme değil, deklarasyon” diyerek ofisi terk etti.

AYRILIĞI KENDİSİ DUYURDU

Aslında başkan Dursun Özbek, Eurocup şampiyonluğunun geldiği sezonun başında, bazı yönetim kurulu üyelerinin karşı görüşüne karşın Ataman ile devam etme kararı almıştı. Ancak bu kez sezon içinde taraftar grubu ile yaşanan gerilimler nedeniyle yönetici Alper Narman ve 2 yıl önce de Ataman’ın görevine son verilmesini isteyen Can Topsakal, ısrarla yolların ayrılmasını istedi.

Hatta Topsakal, aynı zamanda Galatasaray Lisesi mezunu olan Erman Kunter ile görüşüp el sıkıştı. Beşiktaş’ı çalıştırırken dahi Galatasaray taraftarı olduğunu açıklayan, 2 kupalı Ataman’ın kulübünden ayrıldığı, bizzat kendisinin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla kamuoyu tarafından duyuldu. G.Saray’daki görevi sona eren erkek basketbol takımı başantrenörü Ataman, “Hiç ücret almadan dahi kalabileceğimi söyledim. Profesyonellikte ayrılıklar doğaldır ama tavırları ağırıma gitti” dedi.

Sarı kırmızılı kulübün erkek basketbol takımındaki yöneticiliği sona eren Ergin Ataman, görevden ayrıldığı görüşmenin hemen sonrasında HÜRRİYET’e konuştu. Kırgın olduğu dikkat çeken Ataman sorularımız üzerine şunları söyledi:

“Fazla konuşamayacak kadar dolu ve üzgünüm. Ayrılık her yerde olabilir. Çünkü hepimiz profesyoneliz. Ama bu tavır ve saygısızlık çok ağrıma gitti. İhanet, yalan ve samimiyetsizlik asla benim kitabımda olamaz. Samimi olmayan yerlerde ayrılıklar kaçınılmaz olur. İhanet ise en ağrıdır.

TARİHİ BİZ YAZDIK

“Tüm samimiyeti ile 5 yıl boyunca destek olan herkese teşekkürler. Bu (dün) sabah yapılan görüşmede gerekirse hiç ücret almadan da kalabileceğimi belirtmeme rağmen Can Topsakal istenmediğimi belirtti. Hakkınızı helal edin büyük Galatasaray taraftarı. Hataları ile sevapları ile 5 yıl geçirdik. Gerçekleri tarih yazar tarihi de biz yazdık.”

En Çok Aranan Haberler