SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Sompo Japan 87 - 65 Muratbey Uşak

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker'i mağlup ederek adından söz ettiren Muratbey Uşak, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'a 87-65 mağlup oldu.

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Muratbey Uşak'ı 22 sayı farkla 87-65 yendi.

Beşiktaş Sompo Japan, bu sonuçla üst üste ikinci galibiyetini elde ederken, sezonun ilk haftasında Fenerbahçe'yi mağlup eden Muratbey Uşak ise ilk mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmaya peş peşe basketlerle başlayan siyah-beyazlı takım, Clark'ın sayılarıyla arayı açtı. İlk periyodun son 3 dakikasına 17-9 önde giren Beşiktaş Sompo Japan, etkili savunmasıyla Muratbey Uşak'ın sayı bulmasına izin vermedi ve birinci çeyreği 24-10 önde tamamladı.

Muratbey Uşak, ikinci periyoda faul atışlarından bulduğu sayılarla başlarken, Weems'in basketleriyle Beşiktaş Sompo Japan aranın kapanmasına izin vermedi. Stimac ve Roll'un da skora yaptığı katkıyla ilk yarının son 2 dakikasına 42-26 önde giren ev sahibi takım, soyunma odasına 48-32 üstünlükle gitti.

Üçüncü periyotta Clark ve Stimac'ın basketleriyle etkili olan siyah-beyazlılar, oyunun bazı bölümlerinde üst üste hücumlardan eli boş dönse de rakibinin sayı bulmasını engelledi. McKissic ve Monroe ile sayılar bulan konuk takım, savunmada direnç gösteremedi ve Beşiktaş Sompo Japan 3. çeyreği 68-49 önde geçti.

Son periyotta 8-0'lık bir seri yapan siyah-beyazlılar, pota altında da etkili oldu. Hücumdaki ve savunmada etkili olan Beşiktaş Sompo Japan, mücadeleden 87-65 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi 20 sayıyla Earl Rashod Clark olurken, Vladimir Stimac 19 sayının yanı sıra 15 ribauntla etkili bir oyun sergiledi.

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 87 - 65 MURATBEY UŞAK
SALON: BJK Akatlar Arena
HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Osman Sinan İşgüder, Halit Can Cihan
BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: Muratcan Güler 2, Clark 20, Stimac 19, Thompson 7, Roll 9, Şafak Edge 3, Sertaç Şanlı 8, Strawberry 3, Kenan Sipahi 6, Weems 10, Bekir Sabri Karlı, İlkan Karaman
MURATBEY UŞAK: Freimanis 3, Lyons 12, Hazell 7, Mckissic 12, Monroe 19, Berkay Candan 7, Özcan Sürücü 1, Hakan Demirel 4, Mesut Ademoğlu, Ali Berent Kavaklıoğlu, Görkem Sönmez, Kairys
1. PERİYOT: 24-10
DEVRE: 48-32
3. PERİYOT: 68-49

En Çok Aranan Haberler