SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NBA'de finalin adı: Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers

NBA Batı Konferansı finalinin 7. ve son maçı bu sabaha karşı oynandı. Beklendiği gibi NBA finalinde Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers karşılaşacak..

Son şampiyon Golden State Warriors, Oklahoma City Thunder'ı 96-88 yenerek seride durumu 4-3 yaptı ve NBA finalinde Doğu Konferansı şampiyonu Cleveland Cavaliers'ın rakibi oldu.

3-1 geriye düştüğü seriyi kazanarak, NBA tarihinde bunu başaran 10. takım olan Golden State'te, Stephen Curry attığı 36 sayıyla yine galibiyetin en büyük mimarı oldu. 3 sayı çizgisinin arkasında 12'de 7 isabetle oynayan Curry'nin en büyük destekçisi, 11'de 6 üç sayılık isabetle 21 sayı üreten Klay Thompson oldu.

Oklahoma'da Kevin Drant'ın 27 sayısı NBA finaline yükselmek için yeterli olmazken, maçın en kritik çeyreği bir kez daha 3. dilim oldu.

Golden State adına 29-12'lik bu çeyrek performansı, maçın bitimine 1.40 kala fark 4 sayıya inse de belirleyici oldu.

Drunt'ın 3. çeyreğe kadar hiç faul çizgisine gidememiş ollması da maçın ilginç notlarından biriydi. NBA'de, konferans finalini 3-1 geriden gelip kazanan ve sezonu şampiyonlukla noktalayan 3 takım var ve Golden State bunu başaran 4. takım olmak için; geçen sezonun ardından bir kez daha Cleveland Cavaliers'la karşı karşıya gelecek. Stephen Curry - LeBron James finalinin ilk maçı, perşembeyi cumaya bağlayan gece oynanacak.

Bu arada, Golden State'in sahası Oracle Arena'da oynanan maçın önemli bir konuğu da vardı.

ABD'de, bu yılın kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olmak için Hillary Clinton ile yarışan Bernie Sanders, maçı salonda izledi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler