SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD çok rahat

Amerika Birleşik Devletleri, Slovenya'yı 43 sayı fark ile yenmesinin ardından yarı finalde Litvanya ile eşleşti.

İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Slovenya ile Amerika Birleşik Devletleri karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 119-76'lık skor ile kazanan Birleşik Amerika, yarı finalde Litvanya'nın rakibi oldu.

İlk periyodu 29-22 önde kapatan Rüya Takım, ilk yarı sonunda aynı farkı koruyarak 49-42'lik üstünlük ile soyunma odasının yolunu tuttu. Üçüncü periyotta oyuna ağırlığını koyan ABD, son 10 dakikaya 86-64 önde girdi. Dördüncü periyotta da farkı giderek daha da açan Amerika Birleşik Devletleri, mücadeleden de 119-76 galip ayrıldı.

Klay Thompson 20 sayı ile maçın en skoreri olurken, Amerika Birleşik Devletleri'nde, 14'er sayı atan James Harden ve Kenneth Faried, 13 sayı kaydeden Anthony Davis ile 12'şer sayıyı rakip potaya gönderen Kyrie Irving ve Derrick Rose de çift haneli skor üretiminde bulundu. Çift haneli skor katkılarının yanı sıra Faried 10, Davis de 11 ribaunt alarak double double yaptı.

Slovenya adına çift haneli skorlara ulaşan Goran Dragic'in 13, Domen Lorbek'in 12 ve Zoran Dragic'in 11 sayılık çabası ise takımlarının yenilgisini önlemek adına yetersiz kaldı.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler