SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergin Ataman: 'Bakarsınız Galatasaray’a başkan olurum'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, “Bakarsınız 10 yıl sonra Türkiye’nin en büyük kulübünün başkanlığına soyunurum” dedi.

Toplantıya Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-kırmızılı takımın kaptanı Sinan Güler ve Errick McCollum katıldı. Eurocup finalinde Strasbourg’u eleyerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank, TT Arena’da düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi.

Bugünün kendisi için çok özel bir gündemle başladığını söyleyen sarı-kırmızılı başantrenör Ergin Ataman, “Biraz önce başkanımız beni odasına davet etti ve Galatasaray kongre üyeliği kartı verdi. 17123 numaralı Galatasaray kongre üyesi oldum. İnşallah profesyonel yaşantım bittiği zaman yönetim bazında da hizmet ederim. Bakarsınız 10 yıl sonra Türkiye’nin en büyük kulübünün başkanlığına soyunurum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür eden deneyimli antrenör, “Sezon boyunca yönetim kurulumuzun çok büyük bir desteğini aldık. Sezon başında bütçemizde küçülme oldu ama sezon içinde muhteşem bir uyumla çalıştık” dedi.

[Burak Yılmaz'dan Drogba çıkışı](https://www.mynet.com/burak-yilmazdan-drogba-cikisi-95996-myspor)

“EUROLEAGUE’DE İDDİALI OLMAK İSTİYORSAK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Sözleşmesi sona erdiğinde Başkan Dursun Özbek'in kendisinde çok ısrarcı olduğunu ifade eden Ataman, "Can beyle üçlü bir şekilde büyük bir başarıya imza attık ve tarihi bir başarı geldi. Evet, Galatasaray Euroleague’de oynayacak. Euroleague yeni formatıyla NBA gibi olacak. 40-45’e yakın maç yapacaksınız. Bunlar Avrupa’nın en önemli takımları olacak. Türkiye’yi de katınca 80-90 üst düzey maç oynayacaksınız. 9-10 milyon dolar bir transfer bütçesi ile Final Four oynayacak bir takım oluşturmayı vaat ediyoruz ama burada tabii ki taraftar ve sponsorlarımıza büyük iş düşüyor. Canı gönülden bu kampanyaya katılıyorum. Geçen yıl futbol takımımızın 120 milyon TL ürün satışı olmuş. Aynısını basketbol takımı için bekliyorum. Euroleague’de iddialı olmak istiyorsak bu desteği basketbola da vermemiz gerekiyor. Ben hedefi olan takımlarda çalışan bir antrenörüm. İyi bir takım oluşmasını istiyorsak ve bu takımın başında da benim olmamı istiyorsak bu sağlam bütçeyi oluşturmamız gerekiyor. Bu gücü hep birlikte basketbol takımı için vermelerini istiyorum” açıklamasında bulundu.

[Jorge Sampaoli Galatasaray ile anlaştı](https://www.mynet.com/jorge-sampaoli-galatasaray-ile-anlasti-95998-myspor)

“BAŞKA BİR KULÜBE GİTMEM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ataman, Galatasaray’dan ayrılıp başka bir kulübe gitmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Galatasaray’ın bir basketbol ekonomisi oluşturması gerekiyor, eğer bu olamazsa yönetimle oturur konuşuruz. Avrupa’da şu an transfer sezonu açılmadı. Bizim gibi kariyerli antrenörler sezon bitmeden masaya oturmazlar. 9-10 milyon dolarlık bir transfer bütçesi istiyoruz” dedi.

“GÖZDE BÜYÜTÜLECEK BİR BÜTÇE DEĞİL”

Takımın yan sponsorlara da ihtiyacını olduğunu belirten Ergin Ataman, “Takımın 7-8 kişilik iskelet oyuncusu var. Her takımla başa baş oynayabilecek bir nitelikte bu kemik kadro. Çok fazla sayıda maç olacağı için bu takımı koruyup onların kalitesinde 3-4 oyuncu daha kadroya katmak istiyoruz. 15-20 milyondan bahsetmiyorum. 6 milyonu zaten geçen yıl Galatasaray denkleştirdi. Ve 20 milyon TL borç ödedi. Taraftarın da desteğinin geleceğini düşünürsek ayrıca büyüklerden de destek bekliyoruz. İsim sponsoru ile değil yalnızca 4-5 yan sponsor olabilir. Galatasaray camiasının önde gelenlerinin bu güce sahip olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezon şampiyonlar liginde oynayacağız. Bu sahada yer alabilmek için taraftarımızdan beklentimiz yerlerini satın almaları. 3-4 milyonluk bütçe farkı var. Gözde büyütebilecek bir bütçe değil bu. Daha da fazla da olabilir” diye konuştu.

[Shakhtar Donetsk Dinamo Kiev maçında kavga çıktı](https://www.mynet.com/shakhtar-donetsk-dinamo-kiev-macinda-kavga-cikti-95997-myspor)

“KULÜBE YÜK OLMAK İSTEMİYORUM”

Basketbol takımının kulübe yük olmasını istemediğini belirten Ataman, “Kendi bütçesi olması taraftarıyım. Taraftarımızın basketbola bütçe konusunda destek vermesini bekliyoruz. Basketbolu seviyorsak ve ezilmesini istemiyorsak bu desteği yapmalıyız” dedi.

MİLLİ TAKIM KONUSU

A Milli Takım’ı çalıştırmaya devam edip etmeyeceği ile ilgili gelen bir soru üzerine Ataman, “Zannediyorum bu hafta içinde Harun Erdenay ile bir toplantı yapacağız. Bizim kendisiyle hem fikir olduğumuz bir konu var. Milli takım antrenörünün sezon içerisinde aynı futbolda olduğu gibi hem kulüp hem de milli takım çalıştırması zor gözüküyordu. Bunda hemfikirdik. Bir antrenörün 12 ay boyunca hiç maç yapmadan Avrupa şampiyonluğuna oynayacak olan takımın başında olması, milli takım sezon için 8-10 maç yapsa işin içinde olursunuz. 12 ay boyunca hiçbir maç yapmadan oturmak antrenörü de körleştirir. Antrenörlük pratik zeka gerektirir. Bütün bunların tercihini yapacak olan kişi TBF, Türk spor teşkilatı ve spor bakanlığımız. İlla ki böyle bir baskı oluşacaksa Galatasaray Kulübü’nün buna izin vermesi gerekecek. Ay-yıldızın başantenörlüğünü yapmak büyük bir onur. Bu kadar büyük başarı kazandıktan sonra Galatasaray’ı da bırakmak istemiyorum. Böyle bir tercih noktasına gelmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.
Futbol takımının Beşiktaş maçı öncesi düzenlenecek olan kupa töreni ile ilgili Başkan Dursun Özbek ile görüştüklerini belirten Ergin Ataman, “Bu organizasyon güzel bir şekilde sağlanırsa çok iyi olacak. Futbol Federasyonu da izin verirse Beşiktaş derbisi öncesi tekrar bir kupa töreni yapacağız” dedi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler