SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Ergin Ataman ile sözleşme uzattı

Galatasaray Kulübü, Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İmza töreninde konuşan Ataman, "Transfer döneminde şampiyon olanlar ligde olamıyor. Onların yaptığı transferler bizi endişelendirmesin. Şampiyon adayı bir kulüp olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Türk Telekom Arena’da düzenlenen imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in yanı sıra basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Can Topsakal da katıldı.

2 yıllık yeni sözleşmeye imza atan Ergin Ataman, “Türkiye ve Avrupa’da istikrar çok önemlidir. 3 senedir Galatasaray’da çalışıyorum. Galatasaray Türkiye’ye basketbolu getiren kulüp. Geçen sene beklenmedik bir durumla karşılaştık. Önümüzdeki iki yıllık dönemde yeniden şampiyonluk adayı olacak bir kulüple yola çıkacağız. 5 yılı tamamlayıp, daha sonra 5 yıllık yeni sözleşme ile devam etmek istiyoruz. Can Bey iyi bir Galatasaray’lı. Ben de Galatasaray’a hizmet için büyük bir çaba sarf ediyorum. Herkes fikrini söyleyebilir. Başkanımızın öncülüğünde hedefimiz Galatasaray Basketbol Takımı’nı laik olduğu yere çıkarmak. Transfer çalışmalarına başladık, inşallah daha iyi olacak” diye konuştu.

“TRANSFERDE ŞAMPİYON OLANLAR LİG DE OLAMIYOR”

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ataman, “Transfer döneminde şampiyon olanların lig sezonunda şampiyon olamadıklarını görüyoruz. Çok büyük bütçeler var. Onların yaptığı transferler bizi endişelendirmesin. Haziran ayında Avrupa piyasası çok yüksek. Bütçemizi verimli kullanmak istiyoruz. Avrupa’da birçok oyuncu aldıkları ücretin 2-3 katıyla Türkiye’ye gelmek istiyor. Biz bundan sonra buna mutlaka çok dikkat edeceğiz. Konuştuğumuz isimleri imzalar olduktan sonra öğrenebiliriz” ifadelerini kullandı.

“İKİ OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ”

İleriye dönük verimli oyuncuları kadrolarına katacaklarını dile getiren Ataman, “Geçen senenin en iyi Türk oyuncusu olan Sinan Güler bizde. Banvit’ten Şafak’ı transfer ettik. Ege Arar bizim altyapımızdan yetişen en önemli oyuncularımızdan. İki tane daha oyuncu katacağız. Bunlar A Milli Takım seviyesinde olmayabilir ama ileriye dönük verimli olacak oyuncular. En önemlisi takım oyununu iyi oynayabilen yabancı oyuncuları seçmek. Karşıyaka bunu başardı. Kendilerini de şampiyonluklarından ötürü kutluyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZBEK: “GALATASARAY’A YAKIŞIR HİZMET SUNACAKLAR”

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise, Ataman'a vereceği hizmetler için teşekkür ederek, "Sevgili arkadaşım Can da basketbol şubesinin sorumluluğunu üstlendi. Önümüzdeki sezon ve ondan sonraki sezonda Galatasaray’a yakışır hizmet sunacaklarından eminim. Her ikisine de başarılar diliyorum” dedi.

“10 BİN KİŞİ KAPASİTELİ SALON YAPACAĞIZ”

'Basketbol takımına ait salon yapılacak mı?' sorusuna Özbek, “Burası projelendirilirken amatör şubelere de hizmet etmesi için yapılmış. Biz bunları değerlendirmek istiyoruz. Bu dönemde yapmamız gereken çalışmalardan bir tanesi bu. Amacım stadın yanındaki boşluğa 10 bin kişi kapasiteli salon yapmak. Bugünden itibaren çalışmalara başladık. Bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak adına bu çalışmayı en kısa sürede bitirmek istiyoruz” cevabını verdi.

“BİR KAÇ ALTERNATİF VAR”

İsim sponsorluğu çalışmalarına da değinen başkan Özbek, “Seçimden evvel de çalışmalarımız vardı. Önümüzde birkaç tane alternatif var. Büyük ölçüde mutabakata geldik. Son rötuşlar yapılıyor. İmza olmadığı için detay vermek doğru değil” açıklamasını yaptı.

TOPSAKAL: “ATAMAN, 500 BİN EURO ALACAK”

Basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal ise, “Ergin Hoca ile iki senelik bir kontrat yaptık. Her sene için 500 bin Euro olacak. Ergin hoca ile tartışmamız oldu ama konu kapandı. Hep beraber Galatasaray’ın başarısı için elimizden geleni yapacağız. Altyapıyı baştan dizayn ediyoruz. Galatasaray’ın altyapısı yavaşlamış durumdaydı. Erkek altyapının oyuncuya ihtiyacı var” dedi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler