SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bertomeu'dan flaş Galatasaray açıklaması!

Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Bertomeu, "Ülker Sports Arena, Dörtlü Final'e evsahipliği yapmak için güçlü bir aday" dedi. Euroleague CEO’su, Galatatasaray'ın başına gelenlerin kendilerini çok uğraştırdığını da ifade ederek, "Eğer bir kulübün yeterli kaynakları yoksa Euroleague’de oynayamaz. Tıpkı geçtiğimiz yılın Adriyatik ligi şampiyonu Cibona’nın başına gelenler gibi” dedi.

Avrupa Ligi Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, İstanbul'un basketbolda THY Avrupa Ligi'nin Dörtlü Finali'ne ev sahipliği için güçlü bir aday olduğunu söyledi.

Avrupa Ligi'nin 15. yılı etkinlikleri kapsamında Fenerbahçe Ülker'in maçlarına evsahipliği yapan Ülker Sports Arena'da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Jordi Bertomeu'nun yanı sıra THY Genel Müdürü Temel Kotil, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ile eski Yunan basketbolcu Theodoros Papaloukas katıldı.

Bertomeu, geride bıraktıkları 15 yılda önemli aşama kaydettiklerini belirterek, yeni ortakları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti.

THY'nin bu 15 yılın gerçekleşmesinde büyük katkısı olduğunu anlatan Bertomeu, "Temel hedefimiz taraftar sayımızı artırmak. Bu sürede iki milyarı geçen taraftar sayısını rekor olarak yakaladık. Bu sürede 2010 yılında çok önemli bir an yaşadık ve THY isim sponsorumuz oldu. Bu 2020'ye kadar devam edecek. THY sayesinde Avrupa Ligi'nin inanırlığı arttı. Umut ediyorum ki bir muhteşem 15 yıl daha birlikte olmaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Bertomeu, "THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonu Ülker Sports Arena'da ne zaman oynanır?" sorusuna, "İstanbul bütün gereksinimleri yerine getirebiliyor. Önemli olan doğru zamanlamayı bulabilmek. Ülker Sports Arena, Dörtlü Final'e evsahipliği yapmak için güçlü bir aday" cevabını verdi.

CEO'DAN FLAŞ GALATASARAY AÇIKLAMASI!

Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu yaptığı açıklamada: “Bu yıl Galatasaray’ın başına gelenler bizi gerçekten çok uğraştırdı. Kulübün yaşadığı finansal sıkıntılar Top16’da sahadaki duruma da yansıdı. Böyle bir şeyin tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Eğer bir kulübün yeterli kaynakları yoksa Euroleague’de oynayamaz. Tıpkı geçtiğimiz yılın Adriyatik ligi şampiyonu Cibona’nın başına gelenler gibi”.

Kotil: "Avrupa Ligi'ne sponsor olmaktan gurur duyuyoruz"

THY Genel Müdürü Kotil, son 5 yıldır Avrupa Ligi'ne sponsor olduklarını hatırlatarak, "Avrupa Ligi'ni seyrettiğimde kendimi çok iyi hissediyorum. Son 5 yıldır THY olarak Avrupa Ligi'ne sponsor olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Kotil, 2020'nin pek çok faaliyet için önemli bir yıl olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de 2023 planları var. Belki sponsorluğumuz 2020'yi de aşacak. Avrupa Ligi'yle 5 yıl daha devam edeceğiz. Belki daha sonra 15 yıl daha birlikte oluruz" diye konuştu.

Obradovic: "Avrupa Ligi'nin rüyası gerçek oldu"

Avrupa Ligi'ni en çok kazanan başantrenör Obradovic ise böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Obradovic, "Avrupa Ligi hayal ve rüyayla başladı. Sonunda da rüya gerçek oldu. NBA ile rekabet etmenin çok zor olduğunu biliyorum ama hedef bu olmalı. Gelecek için çok sıkı çalışmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Madrid'de düzenlenecek Dörtlü Final'e ilişkin ise Obradovic, "Tahminde bulunmak çok zor. Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. En büyük favorilerden biriyle yarı finalde oynayacağız. Madrid'e turist olarak değil basketbol oynamak için gidiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Eski Yunan basketbolcu Papaloukas ise Avrupa Ligi'nde artık taraftar konumunda olduğunu belirterek, "Avrupa Ligi'nde oynamaya başladığımda neredeyse bir çocuktum. Dörtlü Final'de ise kimin favori olduğunu söylemek çok zor. Real Madrid kendi evinde oynamanın stresini yaşayacak. Karşılarında ise aç ve genç oyuncular var ama deneyimsizler. Duygusunu kim kontrol ederse o avantajlı olacak" diye konuştu,

İrfan Önal ise bakanlık olarak Avrupa Ligi ile işbirliği yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler