SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş 67 - 85 Fenerbahçe

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final ikinci maçında Beşiktaş'ı deplasmanda 85-67 yenen Fenerbahçe, seriyi 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

BEŞİKTAŞ 67 - 85 FENERBAHÇE

SALON: Beşiktaş İntegral Arena

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Alper Altuğ Köselerli, Fatih Güler

BEŞİKTAŞ: Eldebrink 18, Begüm Dalgalar 3, Gülşah Akkaya 8, Morrison 18, Kulichova 6, Esra Erden Atacan, Hooper 14, Tuğba Taşçı, Beril Albayrak

FENERBAHÇE: Birsel Vardarlı Demirmen 8, Zellous 20, Bibrzycka 2, Charles 18, Hollingsvorth 10 , Tuğçe Canıtez 7, Bojovic 4, Tuğba Palazoğlu 14, Cansu Köksal, Hülya Çoklar 2, Olcay Çakır

1. PERİYOT: 18-18

DEVRE: 30-38

3. PERİYOT: 46-68

BEŞ FAULLE ÇIKAN: 30.47 Hollingsvorth (Fenerbahçe)

Çeyrek final serisinin ilk maçını kendi sahasında 92-62 kazanan sarı-lacivertli takım, adını yarı finale yazdırdı.

Karşılıklı atışlarla başlayan mücadelede pota altında Morrison ve Kulichova ile etkili olan Beşiktaş, 4. dakikada 11-4'lük üstünlük yakaladı. Bu dakikadan sonra üst üste üç hücumda Charles ile etkili olarak 6-0'lık seri yapan Fenerbahçe, 6. dakikaya girilirken farkı 1'e (11-10) düşürdü. Ev sahibi ekibin aldığı moladan sonra iki ekip de 2 dakika sayı üretemedi. Fenerbahçe 8. dakikanın başında Zellous ile pota altından sayı bularak 12-11 öne geçtiyse de mücadeleyi bırakmayan Beşiktaş, Eldebrink ve Hooper'in üç sayılık basketleriyle skora iki kez eşitlik getirdi ve birinci periyot 18-18 tamamlandı.

İkinci periyodun başında skor üstünlüğü iki takım arasında üst üste el değiştirdi. 12. dakikada Tuğba Palazoğlu ile 23-22 öne geçtikten sonra üstünlüğünü elinden bırakmayan Fenerbahçe, 17. dakikada Bibrzycka ile 36-28 öne geçti. Sekiz sayılık farkı koruyan sarı-lacivertliler, devreye 38-30 önde girdi.

Maçta ikinci yarıya iyi bir giriş yapan sarı-lacivertliler, Hollingsvorth, Tuğba Palazoğlu, Birsel Vardarlı Demirmen, Zellous ve Bojovic'in sayılarıyla 28. dakikada farkı 25'e (41-66) taşıdı. Sarı-lacivertli ekip üçüncü çeyreği de 68-46 önde geçti.

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Winnicki, üçüncü çeyreğin son dakikasında oyuna dahil ettiği iki genç oyuncu Cansu Köksal ve Hülya Çoklar'ı son çeyrekte de sahaya sürdü. Temposunu artıran Beşiktaş, Morrison ve Hooper ile etkili olarak 35. dakikada farkı 12'ye (60-72) düşürdü. Hülya'nın yerine Charles'ın oyuna dahil edilmesiyle mücadeleyi dengeleyen Fenerbahçe, kalan bölümde farkı istediği seviyede tutarak karşılaşmadan 85-67 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın 38. dakikasında sağ dizinden sakatlanan Fenerbahçeli oyuncu Hülya Çoklar saha içinde yapılan kontrollerden sonra dizine buz sarılarak sedye ile oyun alanının dışına çıkarıldı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle acı çeken sarı-lacivertli oyuncu göz yaşlarını tutamadı.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İsfendiyar Zülfikari, karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ile beraber protokol tribününde izledi. İki ekibin yöneticileri, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'ndaki ilk maçta ayrı ayrı yerlerde oturmuştu. Beşiktaş Kulübü Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ile siyah-beyazlı kulübün basketbol genel direktörü Yiğiter Uluğ, sarı-lacivertli yöneticilerin oturduğu bölümde yer gösterilmediği için bencin yan tarafında oturmuşlardı.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler