SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Hak eden takım kazandı'

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'in tempolu oyununa karşılık veremediklerini söylerken, sarı-lacivertli ekibi aldığı galibiyetten dolayı kutladı.

FENERBAHÇE ÜLKER 97 - 63 GALATASARAY LİV HOSPİTAL

"Seride 1-0 öne geçtiler. Onları kutluyorum, çünkü hak eden takım kazandı" diyen Ataman, "İki takımı tartıya koyduğunuzda, organizasyonuyla, sponsoruyla, salonuyla, hocasıyla, zaten aradaki fark ortaya çıkıyor. İyi ve tempolu oynuyorlar. Biz ise 12-13 gündür zaten ciddi maç yapamıyoruz. Kadro sıkıntımız var. THY Avrupa Ligi bittikten sonra tempomuzda düşüş oldu" şeklinde konuştu.

Bu maçla oyuncularının en azından basketbol seviyesini ve sertlik düzeyini hatırladıklarını aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Oynanan oyun bu. Şimdi kendi sahamızda aynı sertlikte ve tempoda oynamaya ve kazanmaya çalışacağız. Tabi ki, serinin büyük favorisi onlar" değerlendirmesinde bulundu.

Karşılaşmanın henüz ilk periyodunda oyunun şeklinin ortaya çıktığını anlatan Ataman, "Onlar maça alışmış oldukları şekilde, THY Avrupa Ligi'nin en üst seviyesindeki maçlarda olduğu gibi tempolu başladılar. Biz ise karşılık veremeyerek oyundan düştük" diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital'ın bu sezon yaşadığı sorunlarla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Ataman, "Maalesef bu sene ciddi sponsor kaybı oldu. Ülker büyük bir sponsor. Bu şartlarda rekabet edebilmek, hele ki bu sezon yaşadığımız sıkıntılarla imkansız. Ancak Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulübü. İnşallah 8-9 gün içinde futbol takımı 4. yıldızı takacak ve Türkiye'nin en büyüğü olduğunu gösterecek. İnşallah basketbolda da bu seviyelere yeniden geliriz. Önemli bir sponsor desteği olduğunda zirveye çıkabileceğimizi gösterdik. Güçlü takımlar kurabilmek için sponsor desteği önemli. Fenerbahçe Ülker bu desteği iyi kullandı. Avrupa'nın en iyi hocalarından biri başlarında. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynadılar. Umarım biz de bir senelik aradan sonra yine o seviyelerde oluruz" dedi.

En Çok Aranan Haberler