SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ömer Onan basketbolu bıraktı

Fenerbahçe Ülker’in kaptanı Ömer Onan, kulübün teklifini kabul etti... Tecrübeli isim basketbolu bırakıp, takım menajerliğine başlama kararı verdi.

Kariyeri boyunca farklı formalarla 22 kez (lig-kupa) şampiyonluk yaşayan 36 yaşındaki basketbolcunun bir yıl daha kontratı bulunuyordu. Onan, önemli kulüplerden transfer teklifleri almasına rağmen, artık Fenerbahçe’den farklı bir takımda forma giymesinin kolay olmayacağını belirterek, bu karara vardı.

Yıldız basketbolcunun formasının, şampiyonluk kupasının alınacağı maç öncesinde bir veda organizasyonuyla salona asılacağı da öğrenildi.

RESMİ AÇIKLAMA DA GELDİ
Yeni sezon öncesi, mücadele edeceği tüm kulvarlarda hedeflerine ulaşabilmek için kadrosunu güçlendiren ekibimiz Fenerbahçe Ülker'de, Takım Menajerliği pozisyonunda değişikliğe gidilmiştir.

Fenerbahçe Ülker formasını 2006-2012 yılları arasında başarıyla terleten, aktif basketbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından sarı lacivertli renklere 2012-2013'te Dış İlişkiler Sorumlusu, 2013-2014'te de Takım Menajeri olarak hizmet eden Mirsad Türkcan, kariyerine farklı bir yön verme kararı almıştır. Mirsad Türkcan'a bugüne kadar kulübümüze verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine sonsuz başarılar dileriz.

Takımımız Fenerbahçe Ülker'de, Mirsad Türkcan'dan boşalan Takım Menajerliği görevine, formamızı yıllarca özveriyle terletmiş ve Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olmuş Ömer Onan getirilmiştir.

Sarı lacivertli formayı tam dokuz sezon boyunca giyen Ömer Onan, bu süre zarfında beş Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu, üç Türkiye Kupası ve iki de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları elde etmiştir. Ömer Onan, son dört sezondur takım kaptanlığı görevini de başarıyla yerine getirmiş, hırsı ve tecrübesiyle takımına liderlik etmiştir.

Ömer Onan, Beko Basketbol Ligi'nde 500 maç ve 4500 sayı barajlarını aşmış, ligimizin en kariyerli oyuncularından biri olmuştur.

Ülke basketboluna Milli Takım seviyesinde de yıllarca başarıyla hizmet etmiş olan Onan, 2001 yılında Avrupa ikincisi, 2010 yılında da Dünya ikincisi olan A Milli Takım kadrolarında yer almıştır.

Takım Menajerliği'ne getirilen Ömer Onan'a, Fenerbahçe Ülker ile sayısız başarılar kazanacağını umduğumuz yeni kariyerinde sonsuz başarılar dileriz.

En Çok Aranan Haberler