SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NBA'de şampiyon Cleveland Cavaliers!

NBA'de Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors'u final serisi yedinci maçında deplasmanda 93-89 yendi ve seride durumu 4-3'e getirerek ligde 2015/16 sezonunun şampiyonu oldu.

NBA tarihinde bir ilk! 10 Haziran'ı 11 Haziran'a bağlayan gece Golden State Warriors'un 3-1 öne geçtiği maçın ardından 100 kişiye sorulsa 90'ının "Golden State Warriors şampiyon" diyeceği bir ortamda üst üste tam 3 maç kazanan LeBron James önderliğindeki Cleveland Cavaliers ligdeki krallığını ilan etti. NBA'de bir takım ilk defa 3-1 geride olduğu seriyi kazanmayı başardı.

Final maçına Cleveland Cavaliers Kyrie Irving-JR Smith-LeBron James-Kevin Love-Tristan Thompson beşiyle başlarken, Golden State Warriors bir değişiklikle parkeye çıktı: Stephen Curry-Klay Thompson-Harrison Barnes-Draymond Green-Festus Ezeli. Draymond Green ve LeBron James birbirini savunurken maç boyuna iki takım arasındaki skor farkı çok açılmadı.

Golden State Warriors üçlüklerle çok etkili olurken, Cleveland Cavaliers boyalı alanda baskın olan takımdı. İlk çeyreği LeBron James 6 sayı 6 ribaund 3 asistle tamamlarken, Golden State Warriors 6/13 üçlükle başladı.

Sakatlıktan döndükten sonra pek etkili olamayan Kevin Love özellikle hücum ribaundları ile dikkat çekti. Tristan Thompson da takıma enerji katarken Cleveland Cavaliers'ın maçtaki ilk üçlüğü maçın başlamasından 17 dakika sonra, Iman Shumpert'tan geldi.

Golden State Warriors cephesinde takımın en etkili ismi Draymond Green oldu. Green, 5/5 üçlükle maça başlarken devreyi de 22 sayı 6 ribaund 5 asist ile tamamladı. İlk yarıda Golden State'in üçlük isabet oranı 10/20 iken bu Cleveland'da 1/13'te kaldı. Fakat buna rağmen Golden State sadece 7 sayı öndeydi: 49-42 Üçüncü çeyrekte JR Smith ve Kyrie Irving'in devreye girmesi ile Cleveland cephesi 7 sayılık farkı bir anda eritti.

Golden State ise Green'e eşlik eden Curry ile maçta kaldı. Son periyota Golden State 76-75 önde girdi. LeBron James maçtaki ilk üçlük isabetini son periyotta maçın bitimine 4.40 kala bulabildi. LeBron'un bu üçlüğünün dönüşünde Klay Thompson'ın sayısı ile 4:39 kala skor 89-89'da eşitlendi. Bu dakikadan sonra sahada tam bir defansif savaş vardı. İki takım da üst üste pozisyonlardan yararlanamadı. 1.50 kala LeBron James çok önemli pozisyonda Andre Iguodala'nın şutunu bloklamayı başarırken, maçı koparan sayı Kyrie Irving'den geldi. 53 saniye kala birebirde kaldığı Stephen Curry üzerinden şutunu gönderen Irving skoru 92-89'a getirerek ipi çekti.

Maçta başka saha içi isabet olmazken 10 saniye kala serbest atışlardan 1 sayı çıkaran LeBron James skoru belirledi: 93-89 Böylelikle tarihinde ilk kez şampiyon olan Cleveland Cavaliers, 3-1'den geri gelen ilk takım olmayı başardı. Cleveland Cavaliers'te LeBron James "The King" yani "Kral" lakabına yakışır bir oyun ortaya koydu.

LeBron tam 47 dakika sahada kaldığı mücadelede 27 sayı 11 ribaund 11 asist 2 top çalma ve 5 blok ile triple-double yaptı. Kyrie Irving de 26 sayı atarken, Kevin Love 9 sayı 14 ribaund ile oynadı. Golden State Warriors'ta ise Draymond Green 32 sayı 15 ribaund 9 asist ve 2 top çalma ile oynadı. Green maçı 6/8 üçlük isabeti ile tamamladı. Takımda Stephen Curry 17 sayı atarken, Klay Thompson da 14'te kaldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler