SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray şansını İstanbul'a bıraktı

Galatasaray, Strasbourg'da savunmaların öne çıktığı EuroCup finalinin ilk maçında galibiyeti son dakikalarda kaçırdı! Sarı-kırmızılılar İstanbul'a 66-62 yenilgiyle döndü. Rövanş maçı 27 Nisan Çarşamba günü Abdi İpekçi Salonu'nda oynanacak.

EuroCup finalinde ilk karşılaşmada Fransa’da oynandı. Temsilcimiz Galatasaray Odebank, Strasbourg deplasmanından 66-62’lik skorla mağlup oldu.

Rhenus Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye iki takım da tutuk başladı. İlk 3 dakikada sayının çıkmadığı periyodu Galatasaray 8-7 önde tamamladı. Maç boyunca savunmaların etkin olduğu karşılaşmada ilk yarıyı temsilcimiz 24-23 üstün tamamladı.

Baştan sona başa baş giden finalin ilk maçında en skorer periyot 3. çeyrek oldu. McCollum, Lasme ve Micov’un sayılarıyla öne geçen Galatasaray, son çeyreğe 45-43 önde girdi.

Lasme ve Chuck Davis’in faul problemlerine girmesiyle Strasbourg pota altına rahat bir şekilde girmeye başladı. Maçın iki dakikasına ise Galatasaray, 60-57 geride girdi. Sarı-kırmızılılar maçın son 1 dakikasına ise karşılaşma boyunca oluşan en büyük farkla 6 sayıda geride girdi: 66-60. Lasme’nin pota altında kariyerinin en kolay sayısını atamadı! Devamında Schilb, Galatasaray’a çok kritik 2 sayı kazandırdı: 66-62.

Fransız ekibi devam hücumunda sayı bulamayınca karşılaşmadan 66-62 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank’ta Micov 17 sayı, Schilb 12 sayı ve Chuck Davis 11 sayıyla mücadele etti. Strasbourg’ta ise Louis Campbell 16 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Bu maçın rövanşı 27 Nisan Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak ve EuroCup’ı kazanan takım belli olacak. Rövanş karşılaşmasının tüm biletleri satışa çıkarılmasının ardından 10 dakika içerisinde tükenmişti.

1. PERİYOT: 7-8
2. PERİYOT: 16-16
3. PERİYOT: 20-21
4. PERİYOT: 23-17

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler