SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı oluyor

NBA patentli eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olacağı öğrenildi

Uzun yıllar NBA'de forma giyen eski milli basketbolcu ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak atanacağı öğrenildi.

2000'de Sacramento Kings formasıyla NBA'e adım atan "Hido" lakaplı milli oyuncu, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers takımlarında forma giydi. 269 kez milli formayı terleten yıldız basketbolcu, 2001 yılında Avrupa, 2010 yılında da dünya ikinciliği başarısı elde eden takımda yer aldı. Türkoğlu, halen Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'luğu görevini yürütüyor.

KÜLLİYE'DEKİ İKİNCİ SPORCU OLACAK

Erdoğan'ın danışmanları arasında milli güreşçi Hamza Yerlikaya da bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde danışmanlık görevini yürüten isimler şöyle:

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, eski gazeteci İlnur Çevik, Cumhurbaşkanlığı'nın örtülü ödenek harcamalarından sorumlu Maksut Serim, eski Kars milletvekili Mehmet Uçum, eski Ordu milletvekili İhsan Şener, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, eski Şanlıurfa milletvekili Emin Önen, eski Konya milletvekili Mustafa Akış, eski İstanbul milletvekilleri Reha Denemeç, Özlem Zengin, Alev Dedeğil ve Oktay Saral, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, eski Trabzon milletvekili Şeref Malkoç, milli güreşçi Hamza Yerlikaya, eski Konya milletvekili Gülay Samancı, eski Ankara milletvekilleri Seyit Sertçelik ve Bülent Gedikli.

MAAŞI NE OLACAK?

Şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan maaş almayan, sadece araç ve ofis tahsis edilen Hidayet Türkoğlu’na yeni görevi ile 60 bin TL maaş, özel araç ve koruma tahsis edilecek.

[Erdoğan'dan UEFA'ya Galatasaray uyarısı](https://www.mynet.com/erdogandan-uefaya-galatasaray-uyarisi-93611-myspor)


Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler