SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray hükmen mağlup

Türkiye Basketbol Federasyonu, 28 Kasım'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe kadın basketbol mücadelesinin ardından Fenerbahçe'nin yaptığı itirazı değerlendirdi ve Galatasaray'ı hükmen yenik saydı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, Galatasaray'ı, Fenerbahçe ile yaptığı Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) maçında, sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı gerekçesiyle hükmen mağlup ilan etti.

İşte TBF'nin resmi sitesinden yapılan açıklama;

1. Sporcuları ile yapmış oldukları sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen Canik Belediyesi, Orduspor ve Beşiktaş Jimnastik Kulüplerine transfer yasağı getirilmiştir.

2. 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe (KBSL) müsabakasında Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.

3. BSL All Star organizasyonun 23-24 Ocak 2016 tarihinde İzmir’de, BSL takımları arasında oynanacak olan Türkiye Kupası Finalleri'nin 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Bursa’da TKBL Federasyon Kupası Final gurubu maçlarının 6-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

[Galatasaray ve Fenerbahçe arasında büyük kriz!](https://www.mynet.com/galatasaray-ve-fenerbahce-arasinda-buyuk-kriz-89602-myspor)

4. TKBL müsabakalarına yönergelerde belirtilen kadro yapısına uygun statüde sözleşmeli sporcu ile çıkmayan takımların geçerli mazereti (sakatlık) bulunmayanların hükmen mağlubiyetine ve tüm takımların bu konuda uyarılmasına karar verilmiştir.

5. 7 Kasım 2015 tarihinde oynanan Kepez Belediyesi-Düzce Belediyesi maçında Düzce Belediyesi tarafından yapılan itiraz müsabakada kural hatası olması nedeniyle reddedilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Fenerbahçe, maç öncesi yaptığı itirazda, sarı-kırmızılı oyuncu Lynetta Kizer'in oynama uygunluğu bulunmadığını bildirmişti.

[Fenerbahçe'den 'hükmen galibiyet' açıklaması](https://www.mynet.com/fenerbahceden-hukmen-galibiyet-aciklamasi-89669-myspor)

Sarı-kırmızılılar, ligin 6. hafta maçında Fenerbahçe'yi 76-72 yenmesine karşın, hükmen mağlup sayıldı.

Galatasaray'dan hükmen açıklaması: 'Tahkim'e gideceğiz'

Galatasaray’ın basketboldan sorumlu yöneticisi Can Topsakal, ABD’li oyuncu Kzier’i ‘mevzuata aykırı olarak’ oynattıkları gerekçesiyle Fenerbahçe maçında hükmen mağlup ilan edilmelerinin ardından şok bir iddiada bulundu: “TBF Başkanı Harun Erdenay, Kzier’e ilk etapta yanlış lisans verildiğini kabul etti. ‘Bu maçı yeniden oynatalım’ dedi, biz de kabul ettik. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz, Tahkim’e gideceğiz.”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın, 'mevzuata aykırı oyuncu oynattığı' gerekçesiyle Fenerbahçe ile oynadığı lig maçında hükmen mağlup sayılması sarı kırmızılı yönetimden büyük tepki gördü.

Galatasaray'ın basketboldan sorumlu yöneticisi Can Topsakal, olayın tamamen Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) hatasından kaynaklandığıın, maç öncesi görüştükleri TBF Başkanı Harun Erdenay'ın da bunu teyit ettiğini ileri sürdü. Topsakal, şunları söyledi:

"TBF bize AGÜ ile oynadığımız maçta Kzier için Bosna Hersekli oyuncu lisansı verdi. Ancak TBF, AGÜ maçından sonra ABD'li oyuncu lisansı çıkartmayı önerdi, biz de kabul ettik.

Fenerbahçe itiraz edince bugün TBF Başkanı Harun Erdenay ile görüşmeye gittim. Bize 'Hata ettik, yanlış yaptık. Bu lisansı çıkaranı da işten atacağız. Ne yapabiliriz? Bu maçı yeniden oynatmalıyız' dedi. Ben de 'Oynayabiliriz. Fenerbahçe'yi her zaman yenebiliriz' dedim.

Ancak TBF Disiplin Kurulu böyle bir karar verdi. Burada hatayı yapan TBF olmasına rağmen Galatasaray Kulübü olarak biz ceza alıyoruz. Hayır, bu cezayı kabul etmiyoruz. Tahkim kuruluna gideceğiz.

Biz bu oyuncuyu artık oynatamayacağız. Nitekim TBF de kaybımızı ödeyeceğini bildirdi. 'Hata yaptık' dediler ancak cezayı Galatasaray'a kesiyorlar. Bu bir skandaldır."


Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler