SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Harun Erdenay'dan Aziz Yıldırım'a flaş cevap

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Ergin Ataman hem milli takımı hem Galatasaray'ı çalıştırmaya devam ederse milli takımdaki oyuncularımızı geri çağıracağım" diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a çarpıcı bir yanıt verdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın A Milli Basketbol Takımları'nın Galatasaraylı antrenörleri Ergin Ataman ve Ekrem Memnun aleyhinde yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

'Ergin Ataman hem milli takımı hem Galatasaray'ı çalıştırmaya devam ederse milli takımdaki oyuncuları geri çağıracağım. Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçe'den oyuncu olmayacak" diye rest çeken Yıldırım'a ilk cevap, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay'dan geldi.

Erdenay şunları söyledi:

‘Benim de Aziz Yıldırım’a hak verdiğim noktalar var. Ancak mevcut sistem bunu gerektiriyor. A Milli Takım’ın yaz aylarında mücadele edecek olması nedeniyle coachların 10 ay çalışmaması mümkün olmuyor. Biz de Ergin Ataman ile bu şekilde anlaştık.

Önümüzdeki yıl zaten sistem değişecek. Milli takımlar artık kış aylarında da eleme maçları oynayacak. Bu nedenle coachun sadece milli takıma konsantre olması gerekecek.

Aziz Yıldırım ile aynı fikirdeyim. Bugün gelişen basketbolda ve çekişmesi artan bir ligde bazı şaibeler konuşulabiliyor. Ancak bu açıklamanın zamanlaması yanlış. Olimpiyat hedefiyle gideceğimiz bir Avrupa Şampiyonası öncesinde bu açıklamaların olmaması gerekirdi.

Ben Aziz Yıldırım’ın oyuncu göndermeme gibi bir karar alacağını düşünmüyorum. Milli takıma her zaman en çok oyuncu veren kulüplerden biri olan Fenerbahçe’nin başkanı böyle bir karar almayacaktır. Milli duyguları yüksek bir insan olan Aziz Yıldırım, milli takımdan desteğini esirgemeyecektir.Sonuçta bu turnuvaya ülkemiz, milli takımımız katılıyor.’ (basketdergisi)

Fenerbahçe, oyuncularını milli takıma göndermezse ne olur?

Fenerbahçe Kulübü eğer oyuncularını milli takıma göndermezse TBF Disiplin Yönergesi'ne göre oyunculara çok ağır 'müsabakalardan men' ve para cezaları bekliyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TFB) Başkanı Harun Erdenay, herkesin merak ettiği bu soruyu yanıtladı:

HAK MAHRUMİYETİNİN YANI SIRA PARA CEZASI DA VAR

"TBF Disiplin Yönergesi’nin 27.1 maddesi gayet açık:

Tebligata rağmen mazeretsiz olarak temsili ve milli müsabakalara veya bunlara ait hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden veya geçersiz bir mazeret öne süren veya kamp sürecinde kamp program ve kurallarına uymayan sporcular 1 aydan 1 yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır. Ayrıca olayın içeriğine göre ilgili kişilere altı aya kadar hak mahrumiyeti ve 100 bin TL'ye kadar para cezası verilebilir."

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler