SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Amerikan Rüyası'ndan uynadık!

Dünya Basketbol Şampiyonası final maçında, 12 Dev Adam güçlü rakibi Amerika'ya 81-64 mağlup olarak dünya ikincisi oldu.

Dünya Basketbol Şampiyonası final maçında, 12 Dev Adam güçlü rakibi Amerika'ya 81-64 mağlup olarak dünya ikincisi oldu.

[

KARŞILAŞMADAN ÇARPICI KARELER İÇİN TIKLAYIN ( GALERİ )](http://aktuel.mynet.com/galeri/spor/basketbol/turkiye-abd-turkiye-abd/6503/168035/sayfa/1/)

12 Dev Adam, ülkemizde düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final maçında ABD'ye yenilerek turnuvayı 2. olarak tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Millilerimizi mağlup eden ABD ise turnuvayı namağlup tamamladı ve Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Turnuvaya C Grubu'nda başlayan ve burayı 5'te 5'le tamamlayan 12 Dev Adam 2. turda Fransa'yı, çeyrek finalde Slovenya'yı, yarı finalde de Sırbistan'ı geçerek büyük bir başarıya imza atan 12 Dev Adam, finalde ABD'yi deviremeyince gümüş madalyaya razı oldu.

TÜRKİYE SİZİNLE GURU DUYUYOR

Maçın bitmesine 2 dakika kala tüm salon ayağa kalktı ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla ayakta alkışladı.

ALKIŞLARLA ÇIKTIK, ALKIŞLARLA AYRILDIK

(A) Milli Basketbol Takımı, final maçında ısınmak için sahaya çıkarken, salonu dolduran Türk basketbolseverlerden büyük alkış aldı. 12 Dev Adam şarkısı eşliğinde milliler sahaya çıkarken, salondaki taraftarlar ayağa kalkarak, milli takıma büyük destek verdi. ABD Milli Takımı oyuncuları sahaya çıkarken ise ıslıklandı. Maç sonunda da sahadan mağlubiyetle ayrılmamıza rağmen tüm salon oyuncularımızı ve teknik ekibi ayakta alkışladı.

TÜRK SPORUNDA TARİHİ GÜN

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD ile final oynayan Türkiye, tarihinde ilk kez final maçına çıktı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan tarihi maçta ABD ile karşılaşan ''12 Dev Adam''a Türk basketbolseverler büyük destek verdi.

Salonu dolduran Türk basketbolseverler, üzerlerinde kırmızı-beyaz formalar, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyip, tezahüratlar yaparak, coşkuyla milli takımı destekledi.

Türk taraftarlar ve milli oyuncular, maç öncesi çalınan İstiklal Marşı'nın hep birlikte söyledi.

ERSAN MASKESİNİ ÇIKARDI

Şampiyona öncesi hazırlık döneminde burnuna aldığı darbe nedeniyle şampiyonada maçlara yüzünde maske ile çıkan Ersan İlyasova, ABD ile yapılan final maçında maskeyi çıkardı.

Ersan, şampiyonada ilk kez yüzünde maske olmadan mücadele etti.

SAHA KENARINA KONULAN SANDALYELER İKİ SIRA OLDU

Türkiye'nin Fransa ile yaptığı 2. tur maçında (A) Milli Futbol Takımı için reklam panolarının arkasına konulan sandalyeler, final maçında iki sıraya çıktı.

Saha kenarında reklam panolarının arkasında iki sıra olarak yerleştirilen sandalyelere Fenerbahçeli futbolcular Alex de Souza, Semih Şentürk, Volkan Demirel, Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Rüştü Reçber, Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, tiyatrocu Behzat Uygur, şarkıcı Ebru Gündeş, Demet Akalın, Athena grubu üyeleri, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ve bazı ünlü simalar oturdu.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Semih Özsoy da tribünden karşılaşmayı izledi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final gününde de Sinan Erdem Spor Salonu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Daha önceki maçlarda olduğu gibi salon çevresine biletsiz seyirci alınmazken, basketbolseverler ve gazeteciler X-Ray cihazından geçirilerek salona girdi.

Salon çevresinde görev yapan zabıta ekipleri de şampiyonanın resmi ürünlerinin korsan olarak satılmasına salonun etrafında izin vermedi.

BİLETLER KARABORSADA

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin tarihinde ilk kez finale yükselmesiyle Türk taraftarların bilet talebi artarken, günler öncesinde tükenen final günü biletleri karaborsaya düştü.

Biletlerin karaborsada normal satış bedelinden çok üzerinde satıldığı, kendi takımları finale çıkamayan bazı yabancıların da ellerindeki biletleri sattığı öğrenildi.

Bu arada, salon çevresinde güvenlik güçleri karaborsa için de önlem alırken, karaborsacıların salona giden yollarda bilet sattığı bildirildi.

SİNAN ERDEM SALONU DOLDU

Merhum Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Sinan Erdem'in isminin verildiği Sinan Erdem Spor Salonu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ''12 Dev Adam''ın yaptığı maçlarda tıklım tıklım doldu.

Türkiye'nin 2. turda Fransa, çeyrek finalde Slovenya ve yarı finalde Sırbistan ile yaptığı maçlarda salonu dolduran Türk basketbolseverler, ABD ile yapılan final maçında da salonda boş yer bırakmadı.

Şampiyonada final grubu maçlarının yapıldığı Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu, 15 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyor.

Yapımına 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından başlanılan salonu, GSGM 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. Sinan Erdem Spor Salonu, 17 yıl sonra bu yılın mart ayında tamamlandı.

PROTOKOL ŞAMPİYONLUK MAÇINDA

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin ABD ile yaptığı final maçını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Cumhurbaşkanı Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç, TBMM Başkanı Şahin aynı locadan karşılaşmayı takip etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da maç başlarken eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona gelip, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanına oturarak, aynı locadan maçı izledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da karşılaşmayı locadan izleyenler arasındaydı.

LİTVANYA 3. OLDU

Saat 19.00'da başlayan klasman maçında Sırbistan'ı 99-88 mağlup eden Litvanya 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. oldu ve bronz madalya kazandı.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler