SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğa Koleji dünya şampiyonu oldu

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin futbolda dünya şampiyonu olmasının ardından, Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Finlandiya temsilcisini 81-69 yenerek şampiyon oldu.

Limoges kentinde düzenlenen şampiyonanın finalinde Finlandiya ekibiyle karşılaşan Doğa Koleji, ilk yarısını 37-26 önde geçtiği mücadelenin son periyoduna 18 sayı farkla, 60-42 üstün girdi. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyerek skor üstünlüğünü elinde tutan Doğa Koleji, karşılaşmayı 81-69 kazanarak dünya şampiyonluğunu elde etti.

Genç basketbolcular elde ettikleri şampiyonluğun ardından saha ortasında kenetlenerek büyük bir sevinç yaşadılar. Şampiyonluğun anısına potanın filesini kesen oyuncular birbirlerine sarılarak başarılarını kutladılar.

Doğa Koleji, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluğun ardından, Türk sporuna basketbolda büyük bir sevinç yaşattı.

'Bu alanda tekiz'

Fransa'da gerçekleştirilen Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nı zirvede tamamlayan Doğa Koleji Erkek Takımı'nda büyük sevinç yaşanıyor.

Doğa Okulları Spor Koordinatörü Tunç Dağal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir branşta iki kez dünya şampiyonu olan tek Türk okuluyuz" dedi.

Özel Çavuşoğlu Lisesi'nin 1991 yılında Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olmasının ardından bu başarıyı iki kez Doğa Koleji olarak yaşadıklarını aktaran Dağal, "İlk olarak 2009 yılında, ardından 6 yıl bekledikten sonra bu yıl dünya şampiyonu olduk. Bu şekilde aynı branşta iki kez dünyanın en iyisi olan başka bir okul yok" değerlendirmesinde bulundu.

Doğa Koleji'nin daha önce kız voleybol, kız hentbol ve kız basketbol takımlarının da dünya şampiyonluğu yaşadığını aktaran Dağal, okul olarak 5. dünya şampiyonluğuna imza attıklarını vurguladı.

"Çok mutluyuz"

Tunç Dağal, elde ettikleri başarından dolayı duydukları memnuniyeti aktararak, "Okulumuza ve ülkemize bu onuru yaşattığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Oldukça zorlu geçen Türkiye Şampiyonası'nı ilk sırada tamamlayarak Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiklerini anlatan Dağal, "Elimizdeki kadro uzun yıllardır bir arada oynuyor. Dünya Şampiyonası'na da iddialı gittik. Toplam 31 ülke temsilcisinin katıldığı çok rekabetçi bir ortam vardı. Başından itibaren güzel sonuçlar alarak şampiyonluğa ulaştık" şeklinde görüşlerini aktardı.

Tunç Dağal, kadrolarındaki oyuncuların, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Darüşşafaka Doğuş takımlarının altyapılarında yer aldıklarını kaydetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler