SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banvit 83 - 82 Khimki

Eurocup yarı final ilk maçında Khimki'yi ağırlayan Banvit, salondan galip ayrılan taraf oldu.

Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanan mücadelede Banvit, Khimki'yi 83-82 mağlup ederek rövanş öncesinde bir adım öne geçti.

Maça iyi başlayan konuk ekip, Paul Davis'in pota altındaki etkili oyunuyla ilk bölümde sayı bulmakta zorlanmadı. Khimki'nin ilk 10 sayınının 8'i Davis'ten geldi. Banvit'te ise aynı bölümde bulduğu yedi sayıyla Chuck Davis oyunu dengede tutan isim oldu. Can Maxim Mutaf'ın üçlüğüyle skoru 13-10'a getirerek maçta ilk kez öne geçen Banvit, çeyreği 22-19 önde kapadı.

İkinci çeyrekte skor uzun süre dengede gitti. Son bölümde Vladimir Dragicevic'in üst üste dört sayısıyla bir adım öne geçen Banvit, soyunma odasına 40-36 önde girdi.

Temsilcimiz üçüncü çeyreğe iyi girdi. Khimki hücumda Tyrese Rice'ın ürettiği sayı ve asistlerle oyuna tutunmaya çalıştı, fakat Sammy Mejia'nın üçlüğü skoru 53-47'ye getirdi ve Khimki'ye molayı aldırdı. Çeyreğin son dakikasında rakibe üst üste hücum ribaundu şansları tanıyan Banvit, son periyoda yalnızca bir sayılık avantajla, 60-59 önde başladı.

Khimki, Rice ve Vyaltsev'in üst üste gelen üçlükleriyle bitime 7 dakika 22 saniye kala 70-67 öne geçti. Bu andan itibaren sertleşen savunmalar karşısında iki takım da sayı bulmakta zorlandı.Takip eden dört buçuk dakikalık dilimde Banvit beş sayı üretirken, rakibini yalnızca iki sayıda tuttu ve skor 72-72'de eşitlendi.

Rus takımının en tecrübeli isimlerinden Sergey Monya bitime 38 saniye kala bulduğu üçlükle Khimki'yi 80-79 öne taşıdı. Molanın ardından gelen Banvit hücumunda potaya giden EJ Rowland faulle durduruldu. ABD'li oyuncu çizgiden ikide iki attı ve Banvit bir sayılık avantajı yakaladı. Tyrese Rice'ın isabetsiz atışının ardından top Banvit'e geçti. Taktik faulden doğan serbest atışları sayıya çeviren Can Maxim Mutaf skoru 83-80'e getirdi. Son hücumda Kopponen'le iki sayı bulan Khimki farkı bire indirdi ve maç 83-82 sonuçlandı. Rövanş mücadelesi 8 Nisan'da Rusya'da oynanacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler