SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pınar Karşıyaka Avrupa’da umutlu

ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Lietuvos Rytas ile deplasmanda 81-81 berabere kalan Pınar Karşıyaka'da başantrenör Ufuk Sarıca, turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ULEB Avrupa Kupası son 16 turunda dün karşılaştıkları Lietuvos Rytas karşısında iyi bir mücadele verdiklerini belirterek, "İlk yarıda 3-4 kez 10’ar sayı farkla geriye düşmemize rağmen maçın son anına kadar mücadeleyi bırakmadan oynadık. Aldığımız sonuç deplasman maçı için kötü değil" dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında fazla top kaybı yaptıklarını ve çok sayı yediklerini vurgulayan Sarıca, özellikle üçüncü periyottaki üstün performanslarıyla maçı çevirdiklerini ve galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi.

Lietuvos Rytas’ın ULEB Avrupa Kupası’nı 2 kez kazanan tecrübeli bir takım olduğunu anlatan Sarıca, buna rağmen avantajın Pınar Karşıyaka’da olduğunu kaydederek, "Evimizde bir sayılık galibiyet bile yeterli olacak. Salonumuzda çok etkiliyiz. Daha hiçbir şey bitmese de istediğimizi aldık. Taraftarlarımızla beraber dikkatli oynayarak inşallah bu turu geçeceğiz" diye konuştu.

Maçın 20 sayıyla en skorer oyuncusu olmayı başaran Pınar Karşıyaka’nın ABD’li basketbolcusu Bobby Dixon ise skordan mutlu olduğunu belirtti. Dixon, "Alınan beraberlik galibiyet değerinde. İyi pozisyonlar yakaladık. Umarım evimizde rakibimizi yenerek bir üst tura adımızı yazdıracağız" ifadelerini kullandı.

Lietuvos Rytas Başantrenörü Marcelo Nicola ise İzmir’de 11 Mart’ta oynanacak rövanş için Pınar Karşıyaka’nın avantaj sağladığını düşünmediğini öne sürerek, "İzmir’de çok zorlu bir ortamda maça çıkacağız. Oraya giderek oynamak zorundayız" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler