SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaraylı oyuncuları soyan kardeşlere hapis cezası

Bakırköy'de 3 Ekim 2013 tarihinde Galatasaraylı basketbolcular Cenk Akyol, Ender Arslan ve Carlos Alberto Arroyo’nun valizlerini çalmakla yargılanan kardeşler Şafak ve Savaş Ş., ile ilgili dava sonuçlandı. Şafak ve Savaş Ş., 2’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

‘KARDEŞİM YAPTI’ DEDİ AMA CEZADAN KURTULAMADI

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Savaş Ş. katılırken, Şafak Ş. katılmadı. Davanın karar aşamasına geldiğini belirten hakim sanık Savaş Ş'den son sözünü sordu. Savaş Ş., “ Hırsızlık suçuyla alakam yoktur. Bu hırsızlığı kardeşim yaptı. Eşyaları benim haberim olmadan evime getirdi. Ben onun eşyaları sandım. Beraber dışarı çıktığımızda 10 metre gitmeden polis bizi aldı. Suçsuzum, Beraatımı istiyorum” dedi.

2’ŞER YIL 6’ŞAR AY HAPİS

Sanık Savaş Ş.'nin son sözünün ardından kararının açıklayan mahkeme her iki kardeşi, “Nitelikli hırsızlık suçundan 3’er yıl hapse mahkûm etti. Mahkeme bu cezayı ‘İyi halden’ 2 yıl 6 aya düşürdü.

DAVA İKİ YIL SÜRDÜ

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Galatasaray Basketbol Kulübü oyuncuları Cenk Akyol, Ender Arslan ve Carlos Alberto Arroyo, 3 Ekim 2013 tarihinde Yeşilköy’de araçlarını yemek yedikleri restoranın önünde park ettiler. Cenk Akyol’un bagajı kilitlemediğini gören hırsızlar, bagajı açarak içlerinde oyuncuların Ipad ve şahsi eşyalarının bulunduğu 3 çantayı da alarak kayıplara karıştı.

Bagajı açtıklarında hırsızlık olayını fark eden 3 oyuncunun şikâyeti üzerine harekete geçen polis ekipleri ertesi gün Şişli’de şüphelendikleri ticari aracı durdurdu. Araçta müşteri olarak bulunan Savaş Ş. ve Şafak Ş.'nin üst aramalarında oyunculara ait eşyalar çıktı. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan iki kardeş tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3.5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen kardeşler hakkında “Nitelikli hırsızlık” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler