SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray zorladı ama yıkamadı

Euroleague'de temsilcimiz Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Valencia'ya 78-71 mağlup oldu.

Valencila ile Galatasaray arasındaki mücadele skor anlamında kısır başladı. Ancak Sarı-Kırmızılı ekip ilk iki dakikalık bölümü 4-0'la geçmesini bildi. Ardından Valencia, bu seriye karşı üçlükle cevap verdi. İki dakika sonrasında ise maçta tempo ve skor artmaya başladı. Ev sahibi ekip Valencia hızlı hücumlarla ve dış şutlarla farkı açarken ilk çeyrek 27-17'lik İspanyol temsilcisinin üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci çeyrek de skor anlamında tıpkı ilki gibi başlarken Galatasaray, Aradori'yle bulduğu basket-faulle farkı 7'ye indirdi. Ardından Zoran Erceg'in arka arkaya sayılarla skor 27-26'ya kadar geldi. Bu dakikadan sonra ikinci çeyrekte skor anlamında başbaş bir mücadele yaşanırken Galatasaray, Erceg'le, Valencia ise dış şutlarla sayı buldu. Fakat son anlara doğru ev sahibi takım yine hücumdaki üstünlüğünü ortaya koydu ve Galatasaray soyunma odasına 10 sayı farkla 40-30 geride gitti.

Üçüncü periyotun başında Valencia'nın iki sayılık basketine karşı Galatasaray üçlükle karşılık verdi ve uzun süre skor 42-33'te takılı kaldı. Periyotun geri kalan bölümünde Sarı-Kırmızılı ekipte hücumda tıkanmalar başlayınca Valencia da yavaş yavaş farkı açmaya başladı. Üçüncü çeyrek sona erdiğinde ise İspanyol ekibinin skor tabelasında 57-46'lık üstünlüğü vardı.

Final periyoduna moral olarak da iyi başlayan Valencia farkı 17 sayıya kadar çıkarmasını bildi. Hücumda topu iyi paylaşamayan Galatasaray ise skor anlamında rakibi karşısında geride kalmaya başladı. Fakat tekrardan toparlanan temsilcimiz maçın bitimine 4:30 kala farkı tek hanelere 9 sayıya kadar indirmesini bildi ve mola geldi. Ancak moladan döndükten sonra iki tane kolay basketle Valencia farkı tekrardan 13'e çıkardı. Devamında Sarı-Kırmızılı ekip bitime 1:16 saniye kalı farkı 5 sayıya kadar indirdi. Fakat Galatasaray buradan maçı çeviremedi ve mücadeleden 78-71 mağlup ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler