SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği önünde protesto

İstanbul'da öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkoviç için Belgrat'ta tören düzenlendi. 

Törenden sonra 1000'e yakın Sırp taraftar, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği önünde protestoda gösterisinde bulundu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto eyleminde elçiliğe herhangi bir harakette bulunulmadı.

Sırbistan'da bugün oynanan Kragujevac-Kızılyıldız Sırbistan Ligi mücadelesinde, ev sahibi ekibin taraftarları Ivkoviç için tezahüratlar yaptı. Kızılyıldızlılar ise tribünde 'Marko İvkoviç, Çilek' yazılı bir pankart (Çilek, İvkoviç'in lakaplarından biri) açtı.

Galatasaray ile Kızılyıldız arasındaki maçtan önce öldürülen Marko İvkoviç isimli Sırp taraftar için akşam saat 18.00'de St. Mark Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

ESKİ VE YENİ BAŞKAN DA GELDİ

Törene yaklaşık olarak bin 500 kişi katıldı. Ayrıca Kızılyıldız Kulübü Başkanı Nebojsa Covic, futbol direktörü Davor Ritovic ile eski başkan Vladan Lukic de St. Mark kilisesindeydi. Takımın en golcü oyuncusu Nenad Jestrovic de oradaydı. Daha sonra 1000 kadar taraftar, Belgrad'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne doğru harekete geçti. Protesto sesleri yükselirken polis de güvenlik önlemlerini artırdı.

PROTESTOLAR SAKİN GEÇTİ

Oldukça üzgün oldukları gözlenen Kızılyıldız taraftarları sakindi. Herhangi bir şekilde Türkiye Büyükelçilik binasına fiili bir harekette bulunmadılar. Daha sonra kırmızı beyazlı ekibin taraftarları olaysız şekilde dağıldı.

CENAZE TÖRENİ PAZARTESİ 15.00'TE

Öte yandan İvkoviç'in cenazesinin Belgrad'a getirildiği, pazartesi günü saat 15.00'te yapılacak törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler