SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Efes son çeyrekte kaybetti

THY Euroleague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, A Grubu'ndaki 6. maçında UNICS Kazan'a deplasmanda 67-64 mağlup oldu.

Anadolu Efes, THY Euroleague A Grubu'ndaki 6. maçında Rusya'da UNICS Kazan'a 67-64 mağlup oldu.

Temsilcimiz mücadeleye Dario Saric, Doğuş Balbay, Stratos Perperoglou, Matt Janning ve Stephane Lasme 5'iyle başlarken ev sahibi ise Koskas Kaimakoglou, Nikos Zisis, James White, Dmitry Sokolov ve Keith Langford 5'iyle başladı.

Anadolu Efes karşılaşmaya Dario Saric'in 2 sayılık basketiyle başladı. Anadolu Efes, ilk çeyreği 18-14 önde tamamlarken devreyi ise Bjelica, Doğuş ve Cedi'nin etkili oyunuyla 34-28 önde tamamladı. Rakip takımda öne çıkan isimler ise Fischer, Sokolov ve Kaimakoglou idi. Keith Langford ise Doğuş Balbay'ın etkili savunması karşısında ilk yarıyı 1 sayıyla tamamladı. İki takım da ilk yarıda 20 ribaund aldı.

İkinci yarının da ilk sayısı Anadolu Efes'ten geldi. Matt Jenning'in 3'lüğüyle fark 6'dan 9'a yükseldi. Daha sonra Efes, Perperoglou ile 2 sayılık bir basket daha buldu ve farkı ilk kez iki haneli sayılara yükseltti. 3. çeyreğin ilk 3,5 dakikasında skor üretemeyen Kazan, aradığı sayıyı Fischer'ın serbest atışıyla buldu. Ev sahibi, üçüncü çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 8 sayıya indirdi ama Anadolu Efes, Cedi Osman ve Draper'le skor üretmeye devam etti. 3. çeyrekte son sözü ise Matt Jenning söyledi. ABDli oyuncu attığı 3'lükle Anadolu Efes'in son çeyreğe 53-43 önde girmesini sağladı.

Son çeyreğe UNICS Kazan, Kaimakoglou'nun 3'lük atışıyla farkı 7 sayıya indirerek başladı. Kazan'ın en etkili hücum silahı Fischer'la ev sahibi 2 sayılık bir basket daha buldu ve fark 5'e indi. Daha sonra Curtis Jerrells sahneye çıktı ve fark 2'ye inince Anadolu Efes molası geldi. Moladan sonra Doğuş Balbay, Cedi'nin atışında potadan dönen topu smaçla tamamladı ve Anadolu Efes'e az da olsa nefes aldırdı. İstediği savunmayı yapamayan Anadolu Efes, top kaybı yaşayınca Fischer'le fark 2 sayıya kadar indi. Rakip takımda son çeyreğe kadar istediği oyunu sergileyemeyen Keith Langford, attığı 3 sayılık basketle 5 buçuk dakika kala UNICS Kazan'ı 56-55'le öne geçirdi. Kazan'ın bulduğu 2 sayılık baskete, Efes 3'lükle karşılık verince son 4 dakikaya 58-58'lik beraberlikle girildi. Son 4 dakikada oyuna özellikle Saric'le tutunmayı başaran Efes'e ev sahibi Langford'la karşılık verdi. Maçın son 4 dakikasında bireysel hatalara imza atan Anadolu Efes, karşılaşmadan 67-64'lük yenilgiyle ayrıldı.

Anadolu Efes, A Grubu'ndaki 7. maçında Dinamo Sassari'yi konuk edecekken, UNICS Kazan ise Real Madrid deplasmanına gidecek.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler