SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor'da planlar suya düştü

Bordo-Mavili ekip, başantrenörlük görevi için anlaştığı Evgeny Pashutin'den vazgeçti. Karadeniz temsilcisi, bu kararın gerekçesi olarak Rus teknik adamın aynı anda Rus Milli Takımı'nı da çalıştırmak istemesini gösterdi. Bu gelişmeler üzerine Pashutin, Unics Kazan ile anlaştı.

Türkiye Basketbol Ligi'ne kötü bir başlangıç yapan ve Koç Hakan Demir'le yollarını ayıran Trabzonspor Medical Park, başantrenörlük görevi için prensipte anlaştığı Evgeny Pashutin'den vazgeçildğini açıkladı. Bordo-Mavili kulüpten yapılan açıklamada bu kararın gerekçesi olarak Rus teknik adamın, aynı zamanda Rusya Milli Takımı'nı da çalıştırmak istemesini gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Sezon başında koyduğumuz hedeflere ulaşmak maksadıyla, yeni antrenörümüzün kariyerli olduğu kadar başarıya aç ve tüm mesaisini Trabzonspor Medical Park'a ayırabilecek bir isim olması, çalışmalarımızki en önemli kriter oldu. Başarılı Rus teknik adam, Evgeny Pashutin'i listenin ilk sırasına koyduk. Maddi konularda da anlaşma sağladık. Ancak Sayın Pashutin'in bizim takımımızla birlikte Rus Milli Takımı'ndaki görevini de sürdürmek istemesi, tamamen el sıkışmamıza engel oldu. Evgeny Pashutin gibi Rus basketbolunda önemli bir yeri ve görevi olan bir antrenörün bu tercihini saygıyla karşıladık. Kendisine Trabzonspor Medical Park'a gelmek konusunda gösterdiği yoğun ilgi ve isteğe teşekkür edip, tamamen bize konsantre olacak bir koçla çalışacağımızı bildirdik. 

Tüm mesaisini bize ayırabilecek, hedeflerimize uygun, kariyerli bir antrenörü takımımızın başına getirmek konusundaki çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm taraftarlarımızın ve camiamızın, Türkiye Basketbol Ligi ve FIBA EuroChallenge Cup'ta başarılara koşan bir Trabzonspor Medical Park izletmek için bugüne kadar harcanan çabaların misliyle sürdüğünün bilinmesini isteriz.''

Bu gelişmelerin ardından Evgeniy Pashutin, THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ile birlikte A Grubu'nda yer alan Unics Kazan ile el sıkıştı.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler