SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'den Trabzonspor galibiyeti

Türkiye Basketbol Ligi 3. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Trabzon deplasmanına çıktı. Sarı-lacivertliler, mücadeleden 87-75 galip ayrıldı. 

İlk bölümü iyi savunma yapıp rakibine kolay sayı şansı tanımadan geçiren Fenerbahçe Ülker, altı dakika sonunda farkı çift haneli sayılara taşıdı (17-6). Bogdan Bogdanovic’in müthiş hücum performansıyla üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, topu çok iyi paylaştığı ve yüksek yüzdeyle hücum ettiği ilk on dakikayı 29-16 önde tamamladı. Bu bölümde Bogdan Bogdanovic tam 13 sayı buldu.

İkinci çeyreğin başında kenardan gelen oyuncularıyla skorunu yukarı çeken Fenerbahçe Ülker, 16. dakikayı 44-23 üstün geçerken Semih Erden de 10 sayıya ulaştı. Çeyreğin ortasında mola alan Trabzonspor, mola dönüşü 0-11’lık seriyle maça tutunmaya çalıştı. Kalan sürede Goudelock’ın da devreye girmesiyle farkı yeniden açan sarı lacivertliler, soyunma odasına 57-39 önde gitti.

Obradovic’in öğrencileri ilk yarıda 8/10 gibi müthiş bir üç sayı yüzdesi tutturdu ve asistlerde de rakibine 14-5 üstünlük sağladı. Devre sonunda Fenerbahçe ribaundlarda da 17-9 öndeydi. 

Fenerbahçe Ülker ikinci yarıya hücumda zorlanarak başladı. İlk dört dakikada sayı üretemeyen konuk ekip, top kayıpları da yapınca Trabzonspor farkı azalttı (57-46). Rakibinin serisini Emir Preldzic’in faul çizgisinden bulduğu sayılarla kıran sarı lacivertliler, rakibinin savunmayı sertleştirdiği bu zaman diliminde hücumda zorlanmaya devam etti. Top kayıplarına devam eden ve düşük yüzdeyle hücum eden Fenerbahçe Ülker’e karşı farkı tek haneli sayılara çeken Trabzon maça ortak oldu. Son on dakikaya 64-61 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle ile gidildi.

Dördüncü çeyreğin başında Alper Saruhan’ın üçlüğü maça dengeyi getirdi. Karşılıklı sayılarla geçilen dördüncü çeyreğin ilk diliminde Fenerbahçe Ülker, ilk yarıdaki savunma sertliğinden oldukça uzak gözüktü. Gani Lawal ile pota altında üstünlük kuran Trabzonspor MP, son beş dakikaya girilirken farkın açılmasına izin vermedi (73-70). Fenerbahçe Ülker bitime dört dakika kala farkı tekrar 6 sayıya çıkarsa da Randle ve Lawal’ın basketleriyle son 3:48’e 76-75 ile gidildi. En kritik yerde bulduğu üç sayı isabetiyle Andrew Goudelock takımını ayağa kaldırdı ve bitime bir buçuk dakika kala fark 7 sayı çıktı (82-75).  Avantajını maç sonuna kadar koruyan Fenerbahçe Ülker, mücadeleden 87-75 galip ayrıldı.

 

Günün diğer maçı

Galatasaray Liv Hospital 86-69 Eskişehir Basket

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler