SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TED'den Uşak galibiyeti

Türkiye Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler, sahasında Uşak Sportif'i 88-84 yendi. 

Rakibine oranla karşılaşmaya daha etkili başlayan Uşak Sportif, Warren ve Zupan'ın sayılarıyla 3. dakikada 6 sayılık (7-1) farkı yakaladı. Rönesans TED Ankara Kolejliler, Gatens ve Aminu'nun sayılarıyla farkı azaltırken, rakibine özellikle Warren ile karşılık veren konuk takım, 7. dakikaya da 15-13 üstün girdi. Aldığı savunma ribauntlarını hızlı hücumlarla sayıya çeviren Uşak Sportif, ilk çeyreği 23-18 önde bitirdi. 

İkinci periyodun ilk dakikalarında da Warren ile skor bulmaya devam eden Uşak Sportif, Carter'ın da katkısıyla farkı biraz daha açtı ve 25. dakikayı 34-25 önde geçti. Rönesans TED Ankara Kolejliler, Plisnic ile sayılar bulurken, Carter ve Buckner ile etkili olmaya devam eden Uşak Sportif, soyunma odasına 41-38 üstün gitti. 

Üçüncü çeyreğe sert savunma yaparak giren Uşak Sportif, Buckner, Carter ve Zupan'ın sayılarıyla 10-2'lik seri bularak 25. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 40-51

Rakibinin yaptığı top kayıplarını Tucker, Plisnic ve Gatens ile sayıya çeviren Rönesans TED Ankara Kolejliler, 11-4'lük seri yakalayarak 27. dakikada farkı 4 sayıya (51-55) indirdi. Carter-Warren ikilisinin etkili oyunlarını sürdürmesiyle kontrolü yeniden eline geçiren Uşak temsilcisi, final periyoduna 65-59 önde girdi.

4. periyodun ilk bölümünde Gatens ile art arda sayılar bulan Rönesans TED Ankara Kolejliler, savunma direncini de artırdı ve 34. dakikada farkı 1 sayıya (69-70) indirdi. Tucker'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde yakalamasıyla 37. dakikada 77-74'lük skorla ilk kez öne geçen Rönesans TED Ankara Kolejliler, Fells ve Carter'ı savunmakta zorlanınca, Uşak Sportif, son dakikaya 84-83'lük skorla önde girdi. Aminu ve Green ile serbest atış çizgisinden üst üste 5 isabet bulan Rönesans TED Ankara Kolejliler, bu süreçte rakibine sayı atma şansı tanımadı ve karşılaşmadan 88-84 galip ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler