SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Heyecanlı maçta galip Fenerbahçe

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'deki ilk maçında İtalyan ekibi EA Milano'yu mağlup etti: 77-74. 

THY Euroleague'in ilk haftasında Fenerbahçe Ülker, İtalyan temsilcisi EA Milano ile karşılaştı.

Can, Goudelock, Bogdanovic, Vesely ve Oğuz Savaş beşiyle maça başlayan sarı-lacivertliler karşılaşmanın ilk periyodunda etkili bir oyun sergiledi. Müthiş bir hücum performansı ortaya koyan Fenerbahçe maçın hemen başında farkı açtı. 10-2'lik seriyle başlayan sarı-lacivertliler farkı 11 sayıya kadar çıkardı (24-13). İlk periyot Fenerbahçe Ülker'in 26-15'lük üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe bu çeyrekte 7 oyuncusundan skor katkısı aldı.

2. periyotta ise Fenerbahçe'nin kötü savunması baş gösterdi. Bu çeyrekte 10 dakikada rakibinden 28 sayı yiyen sarı-lacivertliler, farkın kapanmasına engel olamadığı gibi üstünlüğü de rakibine verdi. Son 4 dakikaya 39-30 önde giren ev sahibi ekip, adeta bu skorda (39) takılı kaldı. Devrenin bitimine kadar sadece son hücumda sayı bulabilen sarı-lacivertliler soyunma odasına 43-41 geride girdi.

3. çeyrekte her iki takım da hızlı ve skorer bir oyun sergiledi. EA Milano bu bölümde direncini kırmadı ve üstünlüğü rakibine vermedi. İtalyan ekibi, son çeyreğe 58-57 önde girdi.

Çeyreğin hemen başında öne geçen Fenerbahçe, 6.36 kala 64-60'ı yakaladı. Sar-lacivertliler uzun süre maçı bu dengede götürdü. 3.29 kala skor 68-65'ken hakemler Emir Preldiz'e teknik faul çaldı. EA Milano bu kararın ardından farkı 1 sayıya indirdi: 68-67. Fenerbahçe bir sonraki hücumdan boş dönünce, Milano ekibi 3 dakika kala öne geçti: 69-68.

Fenerbahçe'yı kısa süreli krizden çıkaran Hickman oldu. Tecrübeli oyuncu attığı 3 sayılık basketle takımına hayat verdi: 71-69. Ardından iyi savunma yapan Fenerbahçe, Bjelica ile iki sayı daha bularak son 1.48'e yeniden 4 sayılık farkla girdi. Son bölümü nefes nefes kesen maçta Goudelock'un 46 saniye kala attığı üçlük, Fenerbahçe'nin maçı koparmasını sağladı: 76-71.

Milano'nun arka arkaya kullanamadığı dış atışlar Ülker Arena'yı dolduran taraftarlara heyecan fırtınası yaşatırken, alınamayan ribaundlar Obradovic'i sinirlendirdi. Fakat Fenerbahçe adına son sözü Bogdanovic'in serbest atışları söyledi: 77-71.

Gentile'nin son saniyede bulduğu üçlük ise ikili averaj için İtalyan ekibini umutlandırdı: 77-74.

Fenerbahçe'de 19 sayı üreten Goudelock galibiyetin mimarlarından oldu. Bjelica da 11 sayıyla skor katkısında bulundu.

Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında önümüzdeki hafta Turow Zgorzelec ile karşılaşacak.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler