SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Final Samsun'da oynanacak

Bu yıl 22.‘si düzenlenecek Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, 26 Ekim Pazar günü Samsun’da oynanacak. 

Bu yıl 22.‘si düzenlenecek Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, 26 Ekim Pazar günü Samsun’da oynanacak. Geçtiğimiz sezonun lig ve kupa şampiyonu Galatasaray Odeabank ile lig finalisti Fenerbahçe arasındaki karşılaşma, Samsun’da Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanacak.

1992’den bu yana oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Fenerbahçe’nin 9, Galatasaray’ın 8, Adana Botaşspor’un 2, Beşiktaş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1’er şampiyonluğu bulunuyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2014/15 sezonu açılışı öncesindeki son resmi karşılaşma olacak Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye ve dünya kadın basketbolunun önemli yıldızlarının da lig öncesinde kendilerini gösterebilecekleri en büyük etkinlik olacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin iki ezeli rakibi, 26 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Kupası için 8. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe bu kupayı dört, Galatasaray Odebank da üç kez müzesine götürürdü.

Samsunlu Basketbolseverler Kadın Basketbolunun Yıldızlarını İzleyebilecek

Samsunlu basketbol severler, 22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, iki takımın kadrolarında bulunan ve Türkiye, ABD, İspanya, Sırbistan ve Polonya milli takımlarında da yer alma başarısı göstermiş oyuncuları da seyretme şansına sahip olacak.

Galatasaray Odeabank’ın kadrosunda, çoğu 30 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda da önemli görevler almış 8 milli oyuncu yer alıyor. Şampiyonada Dünya 4.’sü olan Türk Milli Takımı’nın kaptanı Nevriye Yılmaz ve uzun forveti Bahar Çağlar ile şampiyonada gümüş madalyaya uzanan İspanya’nın önemli yıldızlarından Sancho Lyttle ile Nuria Martinez, sarı kırmızılı formayı terletecek.

Fenerbahçe’nin kadrosunda ise gerek altyapı gerekse de A Takım seviyesinde milli olmuş toplam 16 oyuncu yer alıyor. 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda Türk takımında mücadele eden Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğba Palazoğlu, Tuğçe Canıtez’ın yanı sıra şampiyon ABD’nin önemli silahlarından biri olan Angel McCoughtry gibi yıldızlar Fenerbahçe için mücadele edecekler.

22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı biletleri Biletix’te satışa sunulacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler