SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılın Genç Oyuncusu Saric

Dario Saric, ‘FIBA Avrupa Yılın Genç Oyuncusu’ ödülünü, Unics Kazan ile oynanan karşılaşma öncesi düzenlenen törenle aldı. 

Anadolu Efes’in genç yıldızı Dario Saric, 2013 yılında kazandığı ‘FIBA Avrupa Yılın Genç Oyuncusu’ ödülünü, Unics Kazan ile oynanan karşılaşma öncesi düzenlenen törenle aldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Turkish Airlines  Euroleague’in ilk haftasında oynanan Anadolu Efes – Unics Kazan mücadelesi öncesinde düzenlenen törende, FIBA Avrupa Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Harun Erdenay, Lacivert Beyazlıların Hırvat oyuncusu Dario Saric’e ‘FIBA Avrupa Yılın Genç Oyuncusu’ ödülünü sundu.

1994 doğumlu oyuncu, 2010 yılında Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda ve 2012 yılında da Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanan Hırvatistan’da, turnuvanın en değerli oyuncusu seçilmişti.

Saric ayrıca, İspanya’da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası’nda Hırvatistan forması altında maç başına 26 dakika süre alarak, 11.7 sayı- 6.7 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Harun Erdenay, ‘FIBA Avrupa Yılın Genç Oyuncusu’ seçilen Dario Saric ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, “Dario Saric, Avrupa Şampiyonası’nda ve FIBA Dünya Kupası’nda kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Bu ödülü kazandığı için de Dario Saric’i tebrik ediyor ve başarılarının da devamını diliyorum. Ayrıca Anadolu Efes’te böyle bir oyuncunun forma giyecek olmasından dolayı da mutluyum” açıklamasında bulundu.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler