SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanlığı Kupası, Pınar Karşıyaka’nın oldu

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Pınar Karşıyaka, Dixon ve Palacio’nun skorer oyunuyla Fenerbahçe Ülker’i 77-75 yendi ve ikinci kez kupayı müzesine götürdü.

30. Cumhurbaşkanlığı Basketbol Kupası finalinde Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker'i 77-75 mağlup etti ve kupayı müzesine götürdü.

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında son şampiyon Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası sahibi Pınar Karşıyaka, Ankara’da karşı karşıya geldi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Pınar Karşıyaka, Palacio ve Dixon’ın önderliğinde 77-75 kazandı ve ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. 

Karşılaşmaya Fenerhabçe Ülker 9-0’lık seriyle başladı. Gabriel ve Dixon’ın 3 sayılık basketleriyle farkı eriten Pınar Karşıyaka, ilk çeyreğin bitimine 2 dakika kala 19-17 öne geçti. 3 sayı çizgisinin gerisinden yakaladığı yüksek şut yüzdesiyle üstünlüğü ele geçiren İzmir temsilcisi çeyreği de 23-20 önde kapatı.

Maçın ikinci çeyreği de karşılıklı 3 sayılık basketlerle başladı. Bogdan Bogdanovic’in hücumda devreye girmesiyle birlikte ipleri eline alan Fenerbahçe Ülker, ilk 3 dakikalık bölümü 30-26 önde geçti. Palacio ile yeniden öne geçmeyi başaran Pınar Karşıyaka, Dixon’ın 3 sayılık basketiyle ilk devrenin son 1 dakikasına 40-39 önde girdi. Son hücumda Zoric ile pota altından basket bulan Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 41-40 önde gitti.

İkinci devreye 6-0’lık seriyle giren Pınar Karşıyaka, 46-41 öne geçti. Oğuz Savaş’ın pota altından bulduğu basketlerle rakibine cevap veren Fenerbahçe Ülker, 47-46 öne geçti. Dixon’ın dışardan bulduğu sayılarla kontrolü elinde tutan Pınar Karşıyaka, 3. çeyreğin son 3.5 dakikasına 56-52 üstün girdi. Melih Mahmutoğlu ve Goudeloc ile üst üste 3 sayılık basketler bulan Fenerbahçe Ülker, 61-58 öne geçti ve son çeyreğe de 66-58 üstün girdi.

Son çeyreğin başlamasıyla birlikte pota üzerindeki 24 saniye saatinin bozulmasıyla oyun durdu. Arızanın giderilememesi nedeniyle orta sahaya 24 saniye saati kuruldu ve maç yaklaşık yarım saatlik aradan sonra devam etti. Dixon ve Gabriel ile basketler bulan Pınar Karşıyaka 6-0’lık seriyle skoru 66-64’e getirdi ve farkı 2 sayıya indirdi. Savunma sertliğini artıran Fenerbahçe Ülker, son 5 dakikaya 68-64 üstünlükle girdi. Bjelica’nın 3 sayılık basketiyle farkı 6 sayıya çıkaran sarı lacivertliler, dış atışlara engel olamadı. 2 üç sayılık basketle 6-0’lık bir seri daha yakalayan İzmir ekibi son 2 dakikaya girilirken 73-71 öne geçti. Serbest atışlarla skora denge getiren Fenerbehçe Ülker, son bölümde basit hatalar yaptı. Pınar Karşıyaka son 12 saniyeye 76-73 önde girdi. Sarı lacivertliler serbest atışlarla skoru 76-75’e getirdi ve farkı 1 sayıya indirdi. Ancak Pınar Karşıyaka maçı 77-75 kazanarak Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. 

BAKAN KILIÇ TRİBÜNDE

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izledi.

Maç başlamadan önce Ankara Spor Salonu'na gelen Kılıç, tribündeki yerini aldı. Bakan Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de maçı takip etti.

Maç sırası ve öncesinde çıkabilecek olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi alındı.

Basketbolun en önemli kupasında, 820'si polis olmak üzere 970 görevli, salon ve çevresinde güvenliği sağladı.

Ankara Arena'da olağanüstü hal

Ankara Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka maçı “Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek mi gelmeyecek mi, gelirse tepki görür mü?” soruları arasında oynanıyor. Takımlara sadece 2 bin 400 biletin ayrıldığı maçta tribünlerin önemli bölümü boş kaldı. Karşılaşmada bin 220 polis ve 150 özel güvenlikçi görev yaptı.

Ankara Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka 30. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına, Basketbol Federasyonu’nun biletlere bloke koyması damga vurdu. Daha önce Konya’da oynanacağı yönünde iddialar ortaya atılan, birkaç gün önce de müsabakanın Ankara’da oynanacağının kesinlik kazanması ile başlayan süreçte ilginç olaylar yaşandı. 

FEDERASYON 8 BİN BİLETİ BLOKE ETTİ

Basketbol Federasyonu, iki kulüp için bin 250'şer adet bilet tahsisi yaptı ve 10 bin 400 kişi kapasiteli salonda, Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka taraftarlarına 6’şar blok tahsis etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçı izleme ihtimalinin bulunması üzerine, tribünlerden yükselecek tepkilerden endişelenen federasyon yetkilileri, kulüplere ayırdığı biletlerin dışında kalan yaklaşık 8 bin bileti bloke ederek satışını durdurdu. Maçın başlamasına çok az bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müsabakaya gelmeyeceği kesinleşince biletler saat 17.00’den itibaren acilen satışa sunuldu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2010 yılında yapılan Dünya Basketbol Şampiyonası finallerini izlemeye gittiğinde, tribünlerin tepkisi ile karşılamış, yaşananlar spor camiasında tartışmalara yol açmıştı. 

Maç öncesi karşı karşıya gelen iki takım taraftarları kısa süreli bir gerginlik yaşadı.

SALONUN BÜYÜK BÖLÜMÜ BOŞ KALDI

Maçtan bir gün önce saat 20.00’de satışa sunulan biletleri Biletix kanalı ile alan ve biletlerin tamamını tüketen taraftarlar, salondaki yerini alırken, bu gelişmelerden bir çok insanın haberi olmadığından, salonun büyük kısmı maçın başlarında boş kaldı. Dakikalar ilerledikçe salondaki taraftar sayısının artması dikkat çekti.

MAHMUT USLU: FEDERASYON NEDEN BÖYLE YAPTI ANLAYAMADIK

Bilet konusunda mağdur edildiklerini dile getiren Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, "Federasyon neden böyle bir uygulama yaptı anlayamadık. Olan bize oldu. Tüm taraftarlar kulübümüzü arayarak mağdur olduklarını söyledi. Sadece biz değil Karşıyaka Kulübü de mağdur oldu. Boş tribünlere maç oynatılmak isteniyor" diye konuştu. Uslu, takımlar ısınmak için salonda bulunduğu sırada yanına gelen Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş’e, “Boş tribünler önünde maç mı oynatılır. Bin 200, bin 300 bilet mi ayrılır” diyerek sitem etti. Öte yandan Pınar Karşıyaka yöneticileri de bu olaya tepki gösterdi.

Salondaki yerlerini alan her iki takımın taraftarları...

820 POLİS, 150 ÖZEL GÜVENLİK SALONDA, 400 ÇEVİK KUVVET YEDEKTE!

Ankara Emniyeti’nin, maç için geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Salonda 820 polis görev alırken, 150 özel güvenlik de hazır bulundu. 400 çevik kuvvet ekibi de olası bir gerginliğin yaşanması ihtimali nedeniyle, yedek kuvvet olarak hazırda bekletildi.

Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker taraftarları, aynı tribünün farklı bloklarına yerleştirilirken, iki tarafın arasına güvenlik kordonu oluşturuldu ve o alana dev bir maçla ilgili afiş asıldı.   

Maç başlamadan önce Pınar Karşıyaka taraftarı ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ şeklinde slogan atarken, Fenerbahçe taraftarı da buna alkışlarla eşlik etti. Pınar Karşıyaka taraftarı, tribünde Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini astı. Maç başlamadan önce Karşıyaka taraftarı, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okurken, tüm tribünler de kendilerine eşlik etti.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler