SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBF'den flaş şike kararı! Açıklandı...

Hakem Fatih Söylemezoğlu'nun Milli Piyango'nun oynamaktan imtina ettiği gerekçesiyle tatil ettiği Milli Piyango-Turgut Özal maçıyla ilgili karar verildi. Milli Piyango'nun hükmen mağlubiyetine karar verdi.

Ankara Basketbol İl Tertip Komitesi, Fatih Söylemezoğlu tarafından Milli Piyango'nun oynamaktan imtina ettiği gerekçesiyle tatil ettiği Milli Piyango-Turgut Özal maçını görüştü ve Milli Piyango'nun hükmen mağlubiyetine karar verdi.

Bu durumda üçlü averaja giren takımlardan Turgut Özal Ankara şampiyonu oldu, Çankaya Üniversitesi ikinci, Milli Piyango üçüncü sırayı aldı.

Komite ayrıca Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Antrenörü Yahya Çelik, kaptan Alihan Demir ve idareci Ali Girgin'i Disiplin Kurulu'na sevketti.

Konuyla ilgili açıklama şöyle:

"Komitemiz 16 Mart 2014 tarihinde toplanarak;

15.04.2014 tarihinde saat 17:30 da Turgut Özal Spor Kulübü ile Maliye Milli Piyango Spor Kulübü arasında oynanan Genç Erkek Basketbol müsabakası hakem raporunda;

Maliye Milli Piyango Spor Kulübü oyuncularının müsabakayı kazanmak için mücadele etmedikleri ve bu durum müsabaka hakemleri tarafından tespit edildiği, bunun üzerine takım antrenörü Yahya Çelik’in Baş Hakem Fatih Söylemezoğlu tarafından uyarıldığı ve bu uyarıya cevaben "Takımın Türkiye Şampiyonasına gideceğini, sakatlanmak istemediklerini" Söylediği belirtilmiştir. Devamında da takım kaptanı Alihan Demir başhakem tarafından uyarılmıştır. Bu uyarılar sonunda da tavrın değişmediğinden devre arasında antrenör tekrar hakem odasına davet edilerek detaylı olarak uyarıldığı ve tekrar edilmemesi ile ilgilide ricada bulunulduğu belirtilmiştir. Bütün bu uyarılara rağmen sahada gerekli mücadeleyi göstermemeleri neticesinde 4. Periyodun 06.48’inci dakikasında müsabakanın antrenörüne teknik faul verilerek tatil edildiği belirtilmiştir.

Gözlemci Fatih Uslu’nun raporunda;

Müsabaka başhakemi Fatih Söylemezoğlu tarafından Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Antrenörünün, oyuncularının mücadele etmediklerinden dolayı uyarıldığı, aynı şekilde takım kaptanı Alihan Demir’in de uyarıldığı belirtilmiştir. Müsabakanın devre arasında takımın antrenörü hakem odasına davet edilerek mücadele etmelerinin tekrardan istendiği ve müsabakanın bitime 6.48 dakika kala baş hakem tarafından Maliye Milli Piyango S.K. takımı antrenörüne teknik faul verildiği ve müsabakanın tatil edildiği belirtilmiştir.

Komitemiz tarafından müsabaka hakem raporu, gözlemci raporu, lig fikstürü ve puantajı ayrıca Yurt içi faaliyetler programı da incelenmiştir.

Bu durumda ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek takımların belirlenmesi açısından oynanan müsabakanın da herhangi bir değişikliğe neden olmayacağı da anlaşılmıştır.

Bu nedenlerin tamamı göz önünde bulundurularak;

1. Hakem ve gözlemci raporunda da anlaşılacağı üzere oyuncuların müsabakanın sonucunun ne olursa olsun il birinciliğini garantiledikleri düşüncesi ile bu müsabakada mücadele etmedikleri ve bu durumunda Basketbol oyun ruhuna aykırı bir davranış olduğu görülmüştür. Bu nedenle Türkiye Basketbol Federasyonu Yerel Ligler yarışma yönergesinin Hükmen yenik sayılma maddelerinden 23.3. bendinde de belirtildiği üzere; (……bilerek yenilgiye neden olacak şekilde davranmak.) müsabaka neticesinin 20-0 olarak Maliye Milli Piyango Spor Kulübü aleyhine tescil edilmesine,

2. Belirtilen olaylara müsabakanın başhakemi tarafından defalarca uyarılmasına rağmen tedbir almayarak oyunun bu şekilde sonuçlanmasına sebep olan Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Antrenörü Yahya Çelik’in İl disiplin kuruluna sevkine,

3. Başhakem tarafından ayrıca uyarılan Takım kaptanı Alihan Demir’in, il disiplin kuruluna sevkine,

4. Takımın sorumlu idarecisi Ali Girgin’in bu olaylara tedbir almaması nedenleri ile il disiplin kuruluna sevkine karar verilmiştir."

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler