SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye kazanacak!

Kadın basketbolunun Avrupa'daki dev kupasını, ya Fenerbahçe ya da Galatasaray kazanacak. Rusya'da saat 16.00'da başlayacak final derbisinden bir şampiyon çıkacak ama sonuç ne olursa olsun zafere Türkiye ulaşacak.

Türk kadın basketbolu her geçen gün tarih üstüne tarih yazmaya devam ediyor. Geçmişte Galatasaray’la başlayan kulüpler bazındaki Avrupa Kupaları’ndaki çıkışımız, Fenerbahçe’nin de bu branşa yatırım yapmasıyla yükselişini sürdürdü, Türkiye daha da büyük oynamaya başladı. Bu ister istemez milli takıma da yansıdı... Potanın Perileri, 2011 ve 2013 Avrupa Şampiyonası’nda arka arkaya alınan tarihi gümüş ve bronz madalyalar, ardından 2012 olimpiyatına katılım hakkı ve bu yazki Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmaları bu branşta ne kadar ilerlediğimizi ortaya koydu.

Salon branşlarında kadının gücü!Son olarak Sarı-Lacivertliler’in geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinciliği, kulüpler bazındaki üst noktasıydı. İşte kadın basketbolundaki bu başarı çıtası bugün bir kademe daha yükselecek. Bu sezon ilk defa 3 takımla yer aldığımız 8’li Final’de iki Türk takımı; Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, yine ilk kez Devler Ligi finalinde TSİ 16.00’da karşı karşıya gelecek. Kazanan, bu kupayı ilk defa ülkemize getirecek. Ayrıca Türk Spor Tarihi’nde kulüpler bazında Avrupa’nın en büyük kupası, voleybolda olduğu gibi basketolda da kadın sporcular tarafından ülkemize kazandırılacak. Üst üste ikinci kez final oynayan Fenerbahçe, kupayı alması dahilinde bunu yenilmezlik unvanını koruyarak (19’da 19) başaracak. Galatasaray ise, kulüp tarihinde ilk kez final oynayacağı Devler Ligi Kupası müzesine taşıdığı takdirde, 2009’da elde ettiği Avrupa Kupası’yla birlikte koleksiyonunu tamamlayacak.

SALON: DIVS (Ekaterinburg)
SAAT: 16.00
YAYIN: NTVSPOR

Üçüncülük maçı TSİ 13.30’da

Üçüncülük maçında Fenerbahçe ile Galatasaray’ın yarı finalde elediği takımlar karşılaşacak. Ev sahibi ve son şampiyon UMMC ile Fransız Bourges kürsü için mücadele edecek.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Birsel
Pondexter
Bibrzycka
McCoughtry
Verameyenka
Esmeral
Yacoubou
Matovic
Hollingsworth
Nevin
Olcay
Kübra

İniguez: Tek hedefimiz kupa

İki yıldır Fenerbahçe ile Euroleague finali oynayan coach İniguez, Galatasaray’a karşı zor bir maç oynayacaklarını söyledi. İspanyol çalıştırıcı, her iki takımın birbirini çok iyi tanıdığını belirterek, “Ama aramızda oynanan her maç çok farklıydı. Final de farklı olacak. Buraya gelirken amacımız finale kalmaktı. Şimdi finali kazanmak istiyoruz. Neler olacak göreceğiz. Bence galibi küçük detaylar belirleyecek. Hata yapmadan oynayıp kazanmak istiyoruz” dedi.

Ortak fotoğrafı Fener istemedi

Final öncesi FIBA Europe’tan alınan izinle kupa iki takımın antrenman yaptığı DIVS Arena’ya getirildi. Galatasaray idman sonrası Sarı-Kırmızılı iki oyuncu formaları ve kupayla birlikte fotoğraf çektirmek için beklerken, Fenerbahçeli oyuncular fotoğrafa gelmedi. Sarı-Lacivertli yöneticilerin beraber fotoğraf çekimine sıcak bakmadığı bu nedenle oyuncuların olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

‘Şampiyonluğu bu kez kaçırmayız’

Fenerbahçe’nin süper yıldızı Angel McCoughrty, final öncesi gazetemize açıklamalarda bulundu. Turnuvada iki maçta ‘double-double’ yapıp takımı sırtlayan isimlerin başında olan McCoughtry, “Finalde savaşacağız. Kupayı çok ama çok fazla istiyoruz. Zor maç olacak. Galatasaray’la bu yıl birçok zorlu maç oynadık. Geçen sene de finaldeydik ve kaybetmiştik. Ama şimdi amacımız şampiyon olmak. Şu ana kadar finale geldik ama en iyi oyunumuzu oynamadık. Finalde en iyi oyunumuzu oynayacağımızı düşünüyorum. Yeteneklerimizi kullanıp şampiyon olacağız” diye görüş bildirdi.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ

Işıl
Zellous
Torrens
Nevriye
Bone
Lyttle
Ayşe
Yasemen
Şebnem
Bahar
Esra

‘Şampiyon olmak istiyoruz’

Euroleague’de finale kalan Galatasaray Odeabank’ın Coach’u Ekrem Memnun, hedeflerinin çok üstünde bir noktaya geldiklerini belirterek, “Buraya geldikten sonra da şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Bu fırsat her zaman ele geçmez. En son 15 sene önce Final-Four oynamış ve finali kaçırmıştık. Fenerbahçe ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bu yıl 6. kez karşılaşacağız. Avrupa’da Fenerbahçe bütün yabancılarını kullanabiliyor. İlk maçı bir topla kaybettik. Artılarımızı, eksilerimizi görme fırsatımız oldu. Umarım analizi doğru yapmışızdır. Artılarımızı kullanıp şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

Sancho Lyttle: Oynayacağım

Tarihi UMMC Ekatarinburg maçının ilk periyodunda sakatlanan ve oyunu tamamlayamayan Galatasaray’ın yıldızı Sancho Lyttle dün takımla beraber çalıştı. Ayağında ödem bulunan ve ağrıları olan Lyttle buna karşın forma giyeceğini belirterek, “Finale kadar geldi. Tarihi bir maç olacak. Bu finalde takımımı yalnız bırakmak istemiyorum ve oynayacağım” diye konuştu.

‘Yüreğimizle savaşacağız’

Ekaretinburg ile oynanan yarı final maçında rakip potaya 7’si üçlükten olmak üzere tam 29 sayı bırakıp takımın finale kalmasında önemli rol oynayan Alba Torrens, FANATİK’e konuştu. Ekaterinburg karşısında takım olarak büyük bir iş çıkardıklarını dile getiren İspanyol yıldız, “Şimdi finaldeyiz. Fenerbahçe bizi, biz onları çok iyi tanıyoruz. Çok ciddi ve konsantre oynamaya çalışacağız. Şimdiye kadar yaptığımız en iyi iş olan savunmamızı yine uygulamaya çalışacağız. Kazanmayı çok istiyoruz. Yüreğimizi ortaya koyacağımızı söyleyebilirim. Kalpten oynayacağız, savaşacağız ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler