SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 ABD'li basketbolcu Türkiye'ye alınmadı!

Rus basınında müthiş iddia! Türkiye iki ABD'li basketbolcuya giriş izni vermedi! Türkiye ile ABD arasındaki vize gerginliği sürerken, Rus ‘Nadejda Orenburg’ basketbol kulübünde forma giyen 2 ABD’li basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklandığı iddia edildi.

Nadejda Orenburg ile Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasındaki Avrupa Ligi başlangıç maçı yarın oynanacak. Maç öncesi Rus basınına konuşan Nadejda Orenburg basketbol kulübünün Başkanı Oleg Hramkin ABD vatandaşı olan 2 basketbolcunun, Türkiye'ye girişinin yasaklandığını açıkladı.

Hramkin, “Türk yetkililer ABD’li Emma Cannon ile Brionne Jones’un girişini yasakladı. Resmi sebep Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde ani bozulma. Kulüp iki kilit oyuncusu olmadan sezona başlayacak” ifadelerini kullanıldı.

Durumun 'skandal' olduğunu vurgulayan Hramkin, Avrupa Ligi’ne iki basketbolcu olmadan başlayacaklarını ancak buna rağmen kazanacaklarını belirtti. ABD’nin Türkiye’den vizeleri durdurmasının ardından Türkiye de aynı adımı atmıştı.

FENERBAHÇE CEPHESİNDEN AÇIKLAMA: GELDİKLERİ UÇAKLA GERİ DÖNMÜŞLER
Fenerbahçe’nin Kadınlar Euroleague’de yarın karşılaşacağı Nadezhda’nın iki ABD’li oyuncusu, Türkiye’ye giriş yapamadı. Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı ve Basketboldan Sorumlu Yöneticisi Ozan Balaban ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz bakanlıkla görüştük. Dışişleri Bakanlığı, FİBA’ya resmi yazı yazdı. ABD’li oyuncuların bulundukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarından vize alabileceklerini ilettiler. FİBA da bu yazıyı tüm kulüplere gönderdi. Dün TBF ile görüştük. Bir sorun olmayacağını düşünüyorduk ama Nadezhda takımının olduğu Orenburg kentinde Türk konsolosluğu olmadığı için ABD’li oyuncular, İstanbul’da kapıdan vize almak için şanslarını denemek istemişler. Moskova’ya gitmek istememişler. Ama kapıdan giremeyince paniğe kapılıp geldikleri uçakla geri dönmüş 2 oyuncu... Şimdi bir sorun daha var. Burada oynayan ABD’li oyuncuların birinci derece yakınları için vize sorunu var. Onları da çözmek için bakanlıklara girişimlerde bulunuyoruz." (Hürriyet)

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler