SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ufuk Sarıca Letonya yenilgisini değerlendirdi

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D grubu mücadelesinde Letonya'ya 89-79 mağlup olan A Miili Basketbol Takımımızın baş antrenörü Ufuk Sarıca, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Ufuk Sarıca, 'Tam yakalama anında kritik hatalar yaptık. Rakip çok çabuk ceza kesebiliyor. Basketbolu daha iyi oynamamız lazım. Belli bir yerden sonra mücadele yeterli değil' dedi.

Ülker Spor ve Etkinlik Merkezi'nde oynanan D grubunun son mücadelesinde Letonya ile karşı karşıya gelen millilerimiz parkeden 89-79 mağlup ayrıldı. Maçın ardından milli takım baş antrenörü Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu.

İşte Ufuk Sarıca'nın açıklamaları;

"MÜCADELE YETMEYEBİLİYOR"

Baş antrenör Sarıca yaptığı açıklamada: "Sonuna baktığımız zaman farklı bitti maç fakat birlikte oyunda iyiydik. Tam yakalama anında kritik hatalar yaptık. Rakip çok çabuk ceza kesebiliyor. Basketbolu daha iyi oynamamız lazım. Belli bir yerden sonra mücadele yeterli değil."

RAKİBİMİZ İSPANYA

Sarıca, son 16 turunda eşleştiğimiz İspanya ile ilgili olarak: "Kağıt üzerinde İspanya bu turnuvanın en büyük favorisi. İşimiz kolay değil. Oynanmamış bir maç için enseyi karartmamak lazım. Elimizden geleni yapıp çeyrek finale kalmak için uğraşacağız. Doğrularımızın peşinden gitmeye devam edeceğiz." dedi.

"BASKETBOL ÜLKESİ OLABİLİRİZ"

Kamp dönemine de değinen Sarıca: "İyi niyet çok önemli. Bütün sporcularımız çok iyi niyetli. Önemli olan niyet ve çalışma arzusu. Bu kadaromuzla belli bir süremiz daha olsa büyük ilerlerme kaydedebilirdik. Bu turnuvada 3-4 oyuncumuzu takımın temel taşı olarak belirleyeceğiz. Oyunumuzu ilerletmemiz lazım. Topsuz oyunu öğrenmemiz lazım. Örneğin Furkan Korkkmaz'ın skor olmadan oyunu öğrenmesi lazım. Bunları ilerleterek bundan sonraki 10-15 sene içerisinde basketbol ülkesi olabiliriz. Sırbistan, Letonya çok önemli takımlar. Bazı yerlerde gücümüz yetmedi. Bunu kabul etmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

D grubunu 4. olarak bitiren millirimiz son 16 turunda 10 Eylül Pazar günü İspanya ile karşılaşacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler