SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergin Ataman: 'Aziz Yıldırım tokat olayında haklı'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanan Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi final serisi ilk maçında Aziz Yıldırım'ın rakip takım başkanı Işık Eyigüngör'e tokat atmasını değerlendirdi. Ergin Ataman, tokat atmanın son derece yanlış olduğunu ancak Aziz Yıldırım'ın eskiden Fenerbahçe yöneticisi olan Işık Eyigüngör'e olan müdahalesini haklı bulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı "Fenerbahçe'yi kıskanıyorum İdolüm Obradovic" sözleri çok konuşulan Galatasaray Odeabank Baş Antrenörü Ergin Ataman yine olay açıklamalar yaptı. Hedef TV'de yayınlanan HEDEFGOL programına röportaj veren Ataman yıldızının bir türlü barışmadığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı "TOKAT" olayında haklı buldu. Ataman ayrıca Her Galatasaraylı Fenerbahçe'yi kıskanmalı ve geçmek için çalışmalı dedi.

İşte Ergin Ataman'ın açıklamaları;

'TOKAT YANLIŞ AMA AZİZ YILDIRIM HAKLI'

"Bu tip olayları gördüğünüz zaman üzülüyorsunuz sonuçta taraftarlara, camialara örnek olmanız lazım. Bugün hiçbir camiada tokatın, yumruğun tasvip edilmesi mümkün değil ama tabi orada ince bir detay var yani bu sıradan bir kişi değil şunun için söylüyorum geçmişte Fenerbahçe'de yöneticilik yapmış Aziz Yıldırım'ın belki de bir oğlu gibi gördüğü kendi içinden birisi gibi gördüğü bazen insanlar sinirlerini tutamaya bilirler. Rakibe kızarsın bir şey yapmazsın ama kendinden birine ihanete çok büyük bir haksızlığa kendinden birinden gördüğün zaman farklı bir tepki gösterirsin bence bunu böyle değerlendirmek lazım. Aziz başkan bunu Galatasaray'dan Beşiktaş'tan bir yöneticiye yapsa farklı düşünürüm bu bir rekabet ama bu meselede aile içi bir olay var."

'DEMEK Kİ BEN DAHA ZENGİNMİŞİM'

"Aziz Yıldırım'ın tokatı yüzünden aldığı ceza konusunda yorum yaparsam bu çok spekülatif olacak sadece şunu söyleyeyim ben geçmişte 75 bin lira ceza vermiştim Aziz başkan 40 bin lira verecek demek ki ben daha zenginmişim."

'FENERBAHÇE'Yİ KISKANIP GEÇMELİYİZ'

"Ben doğruları söyleyen politik konuşmayı sevmeyen birisiyim. İdolüm Obradovic dedim, camiadan tepki görmedim aksine sosyal medyadan takdir geldi. Sonuçta baktığın zaman Obradovic Avrupa'da çalışan koçlar içerisinde en kariyerli en fazla Avrupa'da şampiyonluğu olan bir koç. Kariyerine şöyle bir baktığın zaman Avrupa'da bir numarada o var. Bende onun hemen arkalarındayım 2, 3, 4 oralarda bir yerlerdeyiz. O zaman tabii ki her zaman arkanda olanı değil önündekini idol alacaksın onun için bende Obradovic dedim idol olarak. Fenerbahçe'yi kıskanıyorum derken de tabii ki benim Fenerbahçe kulübünü kıskanmam söz konusu değil ama Fenerbahçe camiasının basketbola bakış açısı Fenerbahçe'nin çok güzel bir salonu var Avrupa'nın en güzel salonlarında bir tanesi. Basketbola bakış açısı, yatırımları o salon ve 3 yıl üst üste Final Four oynaması takdire şayan bir şey. Her Galatasaraylı da bunu takdir etmeli ama bir taraftan da kıskanıp aynısını yapıp önüne geçmeye çalışmalı onu ben belirtmek istedim anlayan da anladı."

'FENERBAHÇE'NİN FINAL FOUR'DA İŞİ ÇOK ZOR'

"Her ne kadar turnuva İstanbul'da da olmuş olsa tek maç karşında Real Madrid var. Euroleague'in bu sezon en başarılı takımı. Fenerbahçe'yi çok zor bir maç bekliyor. Ondan sonrada inşallah o turu geçerse de finalde bu sefer Olympiakos – CSKA Moskova galibi gelecek. İkisi de Avrupa'da şampiyonlukları olan son yıllara baktığınız zaman Real Madrid, Olympiakos, CSKA Moskova arasında şampiyonluklar sürekli gitmiş gelmiş. Fenerbahçe hep oralarda son 3 senedir ama bir türlü şampiyonluğu yakalayamadı. Bu senede çok istiyor şampiyonluğu tabi bu bir baskı oluşturacak Fenerbahçe'nin üzerinde bakalım göreceğiz kolay değil. Şu anda Fenerbahçe otoriteler tarafından favori gösteriliyor ama işinin kolay olmadığını bence en iyi bilen meslektaşım Obradovic'tir."

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler