SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe ve Doğuş arasında dev anlaşma

Darüşşafaka bünyesinde basketbola büyük yaptırımlar gerçekleştiren Doğuş Holding ile Fenerbahçe arasında yıllardır gerçekleşmesi beklenen birleşme projesi sonunda hayata geçiriliyor!

TrendBasket'in haberine göre; taraflar arasındaki görüşmelerin halen devam ettiği belirtilirken bu görüşmeler hakkında birtakım detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Doğuş Holding tarafından Fenerbahçe Erkek Basketbol Şubesi’ne yapılacak ekonomik yatırımın değeri konusunda henüz bir uzlaşı noktası olmasa da iki organizasyonun 2017/18 sezonundan itibaren hayata geçecek bu yatırım birlikteliği konusunda kararlı bir görüntü çizmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Holding’den üç yıl için 45 Milyon Dolar ederinde bir bütçe isterken holding tarafı ise üç yıl için 30 Milyon Dolar bütçe konusunda ısrarcı fakat sezon başı 5 Milyon Dolar değerinde bir farka denk gelen bu durumun anlaşma ihtimalini ortadan kaldıracak bir durum olarak gözükmediği, tarafların ortak noktada buluşacağı belirtiliyor.

Öte yandan gerçekleştirilecek yatırım ortaklığı ile ilgili yönetimsel birtakım fikir ayrılıkları da mevcut… Tüm spor kamuoyunun bildiği üzere Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Darüşşafaka Doğuş Kulübü Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay arasında, Kutluay’ın zamanında katıldığı bir televizyon programında,”Basketbolu bıraktıktan sonra her iyi Fenerbahçeli gibi benim de hedefim kulübe başkan olmak” söyleminden kaynaklanan uzun süreli bir dargınlık söz konusuydu fakat yakın tarihte gerçekleştirilen bir görüşmede hatırı sayılı kişilerin araya girmesiyle bu dargınlık ortadan kaldırıldı. Toplantıda ihtimal dahilinde olan yatırım ortaklığının yönetimsel ayağında birtakım fikir ayrılıkları ortaya çıktığı, İbrahim Kutluay’ın Aziz Yıldırım’ın planladığı görevlendirmeden memnun olmadığı ifade edildi.

Yönetimsel bazda yaşanan bu fikir ayrılığının ekonomik olarak bu denli büyük bir yatırımı örseleyeceği düşünülmese de orta nokta bulma çabalarının bir süre daha devam edeceği ve taraflar arasında ek bazı toplantıların yapılacağı tahmin ediliyor. Ek olarak halihazırda Doğuş Holding ile yatırım ortaklığı bulunan Darüşşafaka Spor Kulübü’nün gelecek sezonda nasıl bir yol izleyeceği, mevcut durumun nasıl şekilleneceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler