SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe - Real Madrid maçında rekor

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde konuk ettiği İspanyol devi Real Madrid'i 78-77 mağlup ederken, karşılaşmada bir rekor kırıldı.

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'ndeki 10. hafta maçında konuk ettiği dünya devi Real Madrid'i nefes kesen bir mücadele sonunda 78-77 mağlup etti. Üst üste 3., toplamda 7. galibiyetini alan sarı lacivertli takım, James Nunnally'nin bitime 1.7 saniye kala serbest atıştan bulduğu sayıyla zafere uzandı.

YILDIRIM YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticilerden Önder Fırat ve Ozan Balaban ile birlikte salona gelerek karşılaşmayı tribünden izledi. Yıldırım ve yöneticiler son saniyelerde gelen zafer sonrası büyük sevinç yaşadı.

GÖRME ENGELLİLERE SESLİ ANLATIMI

1907 UNIFEB, 'Görmezden Gelme' projesi kapsamında görme engelli taraftarlara Fenerbahçe-Real Madrid maçının sesli anlatımını gerçekleştirdi.

REKOR: 201 ÜLKEDE YAYINLANDI

Ülker Sport Arena'daki karşılaşma, tüm dünyada 201 ülkede yayınlandı. Bu, THY Avrupa Ligi tarihinde bir rekor olarak kayıtlara geçti. Önceki rekor 200 ülkeyle geçtiğimiz hafta Real Madrid ile Barcelona Lassa arasında oynanan karşılaşmada kırılmıştı.

SAYGI DURUŞUNDA ÇIT ÇIKMADI

Ülker Sports Arena'daki karşılaşma öncesinde yapılan saygı duruşu sırasında salonda çıt çıkmadı.

ESKİ DOSTLAR DA ORADAYDI

Fenerbahçe'nin eski koçu Bogdan Tanjevic ve eski oyuncusu Mirsad Türkcan da karşılaşmayı salondan izledi.

NUNNALLY PATLADI!

Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana 'bekleneni veremediği' gerekçesiyle ağır eleştirilere uğrayan James Nunnally, Real Madrid maçında tam anlamıyla patlama yaptı. ABD'li oyuncu, 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist üretti ve 'maçın en değerli oyuncusu' seçildi.

FENERBAHÇE 7 OYUNCUYLA OYNADI

Karşılaşmada sadece 7 oyuncuyla mücadele eden Fenerbahçe de sahada kalan bütün basketbolcular 24 dakikanın üzerinde süre aldı. Maçta forma giyen sarı lacivertil oyuncular şunlar: Bobby Dixon, Kostas Sloukas, Luigi Datome, Nikola Kalinic, James Nunnally, Ekpe Udoh, Jan Vesely.

EKPE UDOH DEVLEŞTİ

Ekpe Udoh, 34 dakika 52 saniye görev aldığı karşılaşmada 14 sayı, 10 ribaund, 4 asistle galibiyette büyük pay sahibi oldu.

FENERBAHÇE BUNU HEP YAPIYOR!

Fenerbahçe ayrıca bu galibiyetle Real Madrid'e karşı oynadığı son 4 maçı da kazanmış oldu. İspanyol devinin en etkili oyuncuları 16 sayı üreten Randolph ve 14 sayı kaydeden Llull oldu.

NUNNALLY: "BU MAÇTA HER ŞEYİ YAPMAM GEREKİYORDU"

MVP seçilen Nunnally dokuz maçtır yeterince iyi oynamadığını ifade ederek, "Artık adımımı yükseltmem gerekiyordu. Bu maçta her şeyi yapmam gerekiyordu. Herkes çok iyi ve çok iyi savaştı. Yapmamız gereken buydu." şeklinde görüş belirtti.

DIXON GÖREVİNİ YAPTI

ABD'li oyun kurucu Bobby Dixon, 27 dakika sahada kaldığı maçta 10 sayı attı, 6 asist yaptı, 1 de ribaund aldı.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler