SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Gönlümüz tabii ki Türk antrenörden yana'

TBF Genel Koordinatörü Onan, A Milli Takım'ın başantrenörünü belirleme konusuna ilişkin, "Kolay bir süreç değil. Gönlümüz tabii ki Türk antrenörden yana." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Koordinatörü Ömer Onan, 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın başantrenörünü belirleme konusunda acelelerinin olmadığını ancak çok da zamanlarının kalmadığını söyledi.

Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı ekibin yeni başantrenörünün Türk olmasını arzuladıklarını ancak olmaması durumunda yabancı çalıştırıcıya yönelebileceklerini kaydetti.

Başantrenör konusunda son kararı TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nda olduğunu belirten Onan, "Aklımızda veya günümüzdeki ismi telaffuz etmek bence çok doğru değil. Onda son karar Hidayet başkandadır. Görüşeceğimiz isimler var. İlla Türk veya yabancı olacak diye bir sınırlamamız yok. Kolay bir süreç değil. Gönlümüz tabii ki Türk antrenörden yana. Olabilirse olur. Kafamızda isimler var. Acelemiz yok ama çok zamanımız da yok." diye konuştu.

"Hem kulüp hem milli takım çalıştırmanın avantajları ve dezavantajları var"
Milli takım başantrenörünün kulüp takımı çalıştırmasına sıcak bakmadıklarının altını çizen Ömer Onan, şöyle devam etti:

"Hem kulüp hem milli takım çalıştırmanın avantajları ve dezavantajları var. Eskiden milli takım maçları sadece sezon sonu oluyordu. O açıdan antrenörler hem kulüpte hem de milli takımda çalışabiliyordu. Kariyer yapmış antrenörlere yalnızca milli takım yetmiyordu. Sadece sezon sonu maçlar oluyordu ve 11 ay antrenör hiçbir şey yapmıyordu. Bunu çok tercih etmiyorlardı. Bunun üzerine kariyerli antrenör getirince hem milli takım hem de kulüp takımı yönetiyordu. FIBA'nın açıklamasına göre, artık sezon içinde de milli maçlar olacak. Bunun için hem kulüp hem de milli takım antrenörlüğü çok sağlıklı olmaz. Çalışacak antrenörün tamamen milli takımla olmasını isteyeceğiz."

Fenerbahçe'de hem oyuncu hem de idareci olarak birlikte çalıştığı Zeljko Obradovic'in milli takım çalıştırmayı düşünmediğini belirten Onan, "Obradovic, çok iyi ve büyük bir antrenör. Kariyeri de belli ama kendisi hiçbir milli takım çalıştırmayı düşünmediğini söyledi. Bundan önceki yönetimin de milli takım antrenörlüğü için bir teması olmuştu ama kabul etmemişti. Antrenörler için de kolay bir süreç değil." açıklamasında bulundu.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler