SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin, Türk sporculara vize vermedi

Çin'in Berlin büyükelçiliği, Türk vatandaşı ve geçen yılı Türkiye'de geçirdikleri gerekçesiyle Alba Berlin Basketbol Başantrenörü Ahmet Çakı, yardımcısı Fatih Gezer, oyuncular Engin Atsür ve Amerikalı oyuncu Dominique Johnson'a vize vermedi.

Almanya Bundesliga Basketbol ekiplerinden Alba Berlin Çarşamba günü öğleden sora sponsor anlaşması gereği Berlin'den Çin'e uçacak ve hafta sonu bir hazırlık maçı yapacaktı. Kulüp yönetimi tüm takım ve teknik heyet için Çin Başkonsolosluğuna vize için müracaat etti.

Berlin'deki Çin büyükelçiliği, Alba Berlin'in Başantrenörü Ahmet Çakı, yardımcısı Fatih Gezer ve oyuncular Engin Atsür ve Amerikalı oyuncu Dominique Johnson'a vize vermedi. Gerekçe ise Başantrenör Çakı, yardımcısı Gezer, ile oyuncular Engin ile Johnson'un geçen yılı Türkiye'de geçirmelerini gösterdi. Kulüpten edinilen bilgiye göre, Çin büyükelçiliğindeki görevliler, başantrenör, yardımcı antrenör ve iki oyuncuya vize vermemeleri ile ilgili detaylı bilgi vermezken, sadece geçen yılı Türkiye'de geçirmiş olmalarını gösterdi.

Alman BZ gazetesi ise yaptığı haberde, antrenörler ve iki oyuncuya Çin büyükelçiliğinin G20 zirvesi çerçevesinde alınan güvenlik önlemleri gerekçesiyle vizenin verilmediğini yazdı.

İSMET AKPINAR GİDEBİLDİ

Başantrenör Çakı, yardımcı antrenör Gezer ile oyuncular Engin ve Johnson Berlin'de kalırken, Alba Berlin İspanyol ve Alman yardımcı antrenör ile kafiledeki farklı ülkelere mensup oyuncularla Çin'e uçtu. Alba Berlin takımında bulunan ve hem Türk hem de Alman vatandaşı olan İsmet Akpınar da takımla birlikte Çin'e uçtu. İsmet, geçen yılı Türkiye'de geçirmediği için yasağa takılmadan takımla gidebildi. Alba takımı Çin Şampiyonu Sichuan Blue ile cumartesi günü bir hazırlık maçı yapacak. Alba başantrenörü olmadan ve genç oyuncularla sahada mücadele edecek.

ÇAKI: "ÇOK ÜZGÜNÜM, MORALİMİZ BOZUK"

Çin vizesi alamadığı için Berlin'de kalan Alba Berlin Basketbol takımı Başantrenörü Ahmet Çakı konuyla ilgili Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı: "Maalesef bana, yardımcıma ve iki oyuncuma vize verilmedi. Çok üzgününüm ve moralimiz bozuk. Takımda iki sakat oyuncu var. Üç oyuncu milli takımda. İki oyuncum da vize alamadı. Takım yedi eksikle gitti. Ligde yakında başlıyor. Ancak yapacak bir şey yok. Sporda bazen bu tür şeyler yaşanıyor. Bizim amacımız bu olumsuz şartlara rağmen en iyi şekilde yakında başlayacak lige takımı hazırlamak."

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler