SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalyaspor'un olağanüstü genel kurulu iptal edildi

Antalyaspor Kulübünün olağanüstü genel kurulunun iptal edildiği bildirildi. Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor'da yönetim kurulunun aldığı kararla bugün yapılması planlanan seçimli olağanüstü genel kurul için kulüp üyeleri ve taraftarlar, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'ne geldi.

Genel kurulun gerçekleştirileceği Suphi Türel Salonu'nda hazırlıkların yapıldığı sırada kulüp yetkilileri, üyelere ve taraftarlara kongrenin iptal olduğunu açıkladı. Bu sırada bazı kulüp üyeleri ve taraftarlar, karara tepki gösterdi.

Antalyaspor Vakfı ve Antalyaspor Divan İcra Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, tesislerde düzenlediği basın toplantısında, Antalyaspor Kulübü Derneği ile yaptıkları toplantı sonrasında olağanüstü genel kurulu iptal etme kararı aldıklarını söyledi.

Antalyaspor A.Ş'nin mevcut yönetim kurulunun göreve devam etmesinin kulübün menfaatleri açısından daha yararlı olacağı kanaatine vardıklarını dile getiren Uluğkay, "Kulübümüz belirli bir evrimden geçiyor. Puan tablosundaki yerimiz iyi değil. Her kulüpte bunlar olabilir. Önemli olan birlik ve beraberlik. Sağduyu ile bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyoruz. Şehrimizin desteğiyle sıkıntıları aşacağız. Bu süreçte bir genel kurulun olmasını arzu etmiyoruz." dedi.

"Yönetim kurulu istifa etmediği için olağanüstü genel kurul yapılmasını kurumun sahipleri olarak uygun görmedik." diyen Uluğkay, "Kulübümüzün, yönetimimizin arkasındayız. Yönetimimiz devam edecektir. Başkan Öztürk ve yönetim kuruluna bu konuyu izah ettik. Birlik ve beraberlikle güzel işler olur." ifadelerini kullandı.

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır da mevcut yönetimin görevinin başında olduğunu söyledi. Mevcut yönetimin genel kurul kararı aldığını anımsatan Tanır, "Bu karar bugün gerçekleşecekti. Bizler oturduk ve konuştuk. Antalyaspor'un bulunduğu şu koşullarda mevcut yönetim kurulunun devam etmesinin daha doğru olduğunu düşündük. Bu beyanı kendilerine de ilettik. Ali Şafak Öztürk ile görüşmelerimiz oldu. Bundan sonraki sürecin değerlendirmesini yine kendileri yapacaktır. Devam etmeleri yönünde biz irademizi ortaya koyduk. Antalyaspor'un menfaatleri doğrultusunda bu gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan eski Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise kırmızı-beyazlıların geldiği noktanın üzüntü verici olduğunu söyledi. "Yeni yönetim geldiğinde 'Bir çocuğa oyuncak verildi.' dediğim için eleştirilmiştim." diyen Gencer, "Olacakların habercisi olmuştum. Antalyaspor'un borcu arttı. Düşüncemiz devam etmeleri. Bıraktıkları enkazı Antalya halkına mal etmemeleri. Antalyaspor, Antalya halkınındır, sahipsiz kalmamalıdır." şeklinde görüş belirtti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler