SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalyaspor 4 - 1 Gaziantepspor

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Antalyaspor, sahasında Gaziantepspor'u 4-1 mağlup etti ve ligi galibiyetle tamamladı. Daha önce küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor ise lige hüzünlü bir şekilde veda etti.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Antalyaspor, sahasında Gaziantepspor'u konuk etti.

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, küme düşmesi kesinleşen Gaziantep'i 4-1 yendi ve taraftarına galibiyetle veda etti.

Kırmızı-Beyazlı ekip 20. dakikada Jean-Armel Drole'ün golü ile 1-0 öne geçti. Jean Makoun'un pasında kaleci Erten ile karşı karşıya kalan genç oyuncu, düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara göndererek gol perdesini açan isim oldu.

Mücadelenin 28. dakikasında Serkan Balkan kaleci Ferhat'tan dönen topu iyi takip etti ve skoru 1-1'e getirdi.

[Akhisar Belediyespor 2 - 3 Kardemir Karabükspor](https://www.mynet.com/akhisar-belediyespor-2-3-kardemir-karabukspor-110932-myspor)

43. dakikada Antalyaspor tekrar öne geçti... Eto'o ve Makoun'un paslaşmasının ardından ceza alanında topla buluşam Zeki Yavru, çok şık bir vuruşla topu ağlara yolladı ve skoru 2-1'e getirdi. Bu gol ilk yarının da sonucunu belirledi ve ev sahibi ekip soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Antalyaspor ikinci yarıya da hızlı başladı ve oyunun üstünlüğünü elinde bulunduran taraf oldu. 56. dakikada sahneye ikinci kez çıkan Drole takımı 3-1 öne geçiren isim oldu.

Maçta son sözü Samuel Eto'o söyledi... 71. dakikada takımını 4-14 öne geçiren yıldız maçın da skorunu ilan etti.

Antalyaspor bu galibiyetin ardından puanını 58'e çıkardı. Daha önce küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor ise 26 puanda kaldı.

Öte yandan, seremoni öncesi Antalyaspor'un kaptanı Samuel Eto'o'ya "Atilla Vehbi Konuk Yılın Sporcusu" ödülü verildi.

Eto'o'ya ödülünü takdimde, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, merhum Atilla Vehbi Konuk'un eşi Aysel Konuk ile kızı Nadire Konuk Akıncıoğlu yer aldı.

Ayrıca, Şırnak'taki helikopter kazansında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

ANTALYASPOR 4 - 1 GAZİANTEPSPOR
STAT: Antalya
HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Serkan Gençerler, Samet Çavuş
ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Celustka, Sakıb Aytaç, Salih Dursun, Yusuf Çelik (Dk. 52 Sandro), Harun Alpsoy (Dk. 73 Atakan Cangöz), Drole, Emre Güral (Dk. 67 Doğukan Sinik), Makoun, Zeki Yıldırım, Eto'o
GAZİANTEPSPOR: Erten Ersu, Alpay Koçaklı, Pedroso, Serkan Bakan (Dk. 87 Yunus Şencay), Kislyak, Thiam, Doğanay Kılıç, Ben-Hatira, Abdülkadir Kayalı, Orkan Çınar, Ghilas
GOLLER: Dk. 21 ve 57 Drole, Dk. 43 Zeki Yıldırım, Dk. 72 Samuel Eto'o (Antalyaspor), Dk. 28 Serkan Bakan (Gaziantepspor)
SARI KARTLAR: Dk. 19 Yusuf Çelik (Antalyaspor), Dk. 44 Kislyak, Dk. 89 Alpay Koçaklı (Gaziantepspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Gaziantep savunmasında Serkan Bakan'ın pas hatası sonucu topla buluşan Samuel Eto'o'nun ceza sahası dışından vuruşunda top, kale direğinin yanından auta çıktı.
21. dakikada Antalyaspor öne geçti. Makoun'un savunmanın arkasına attığı pasla buluşan Drole, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
28. dakikada Gaziantepspor, skorda eşitliği yakaladı. Orkan Çınar'ın pasında topla buluşan Sergey Kislyak'ın şutunda kaleci Ferhat Kaplan, meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu takip eden Serkan Bakan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1
36. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Ben-Hatira'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ghilas, kaleci Ferhat Kaplan'ı geçmek istedi. Bu sırada Ghilas'ın ayağından fazla açtığı meşin yuvarlağa hakim olan Serkan Bakan'ın şutunda kaleci Ferhat Kaplan, topu ayaklarıyla çeldi.
43. dakikada Antalyaspor, yeniden öne geçti. Eto'o'yla verkaç yapan Makoun'un ceza yayı üzerinde verdiği topuk pasıyla topla buluşan Zeki Yıldırım, takımını öne geçiren golü attı. 2-1
Antalyaspor, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde tamamladı.

53. dakikada Gaziantepspor, yakaladığı gol fırsatını kaçırdı. Makoun'un hatalı geri pasında kaleci Ferhat Kaplan'la karşı karşıya kalan Ghilas'ın ceza sahası dışından vuruşunda yan top direkten döndü. Kaleci Ferhat, dönen meşin yuvarlağın sahibi oldu.
57. dakikada Antalyaspor, farkı ikiye çıkardı. Sakıb Aytaç'ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Drole, sol ayağıyla yaptığı vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1
65. dakikada hızlı gelişen Gaziantepspor atağında, kaleci Ferhat Kaplan'la karşı karşıya kalan Ben-Hatira şutunu çekti. Kalecinin çeldiği topu takip eden Ghilas'ın vuruşunda Salih Dursun, topu kale çizgisinden çıkardı.
72. dakikada Antalyaspor bir gol daha buldu. Sandro'nun savunmanın arkasına sarkan Eto'o'nun koşu yoluna çıkardığı pasta Kamerunlu yıldız oyuncu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-1
Karşılaşma, Antalyaspor'un 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler