SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesut Özil’e ırkçı saldırı!

Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, ülkenin ırkçı partisi AFD tarafından hedef gösterildi.

Almanya’da son dönemde artan ırkçı söylemlerden son olarak Türk asıllı futbolcu Mesut Özil etkilendi. Daha önce Almanya Milli Takımı forması giyen Afrika kökenli Jerome Boateng hakkında ırkçı açıklamalar yapan AFD partisi, şimdi de Mesut Özil’i hedef gösterdi.

AFD Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland’ın “Kimse Boateng ile komşu olmak istemiyor” şeklindeki söyleminin ardından bu kez de partinin Genel Balkanı Frauke Petry, Mesut Özil hakkında ırkçı söylemlerde bulundu.

ULUSAL MARŞ VE UMRE

Almanya’da Die Welt am Sonntag gazetesine konuşan Petry, Mesut Özil’in milli takım maçlarında ulusal marşı okumadığının altını çizdi. Yıldız futbolcunun Umre ziyaretine de değinen Petry, şunları söyledi:

“Sanırım Mesut Özil şeriat kurallarına göre yaşayan biri değil. Beraberinde kamuoyuna çıktığı kadınların başörtüsü takmadığını görüyoruz. Gençlere ve çocuklara örnek bir kişilik olan Mesut Özil’in milli marşı takım arkadaşlarıyla birlikte okumaması çok yazık. Umre ziyaretini tüm dünyaya gösteriyor. Özil’e sormak lazım; umre ziyaretiyle ilgili bir siyasi açıklama da yapacak mı?”

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler