SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesut Özil'den Alman vekile tokat gibi yanıt

Almanya milli takım oyuncusu Mesut Özil'i Alman vekil Andrea Kersten hedef aldı. AfD vekili tarafından umreye gittiği için eleştirilen Mesut'un yanıtı ise sert oldu.

'Almanya için Alternatif Partisi" (AfD), bu kez Alman Milli Takımı'nın Türk yıldızı Mesut Özil'i hedef aldı.

AfD milletvekili Kersten, geçtiğimiz günlerde Umreye giden Mesut Özil'in Kabe önündeki fotoğrafı için "Bu vatanseverliğe aykırı bir hareket" dedi.

Andrea Kersten, Mesut'un Umre ziyareti için "Bu vatanseverliğe aykırı bir hareket" dedi ve yıldız futbolcunun Almanya'nın Euro 2016 kadrosundan çıkartılmasını istedi. Kersten, Mesut ile birlikte İslam dinine de iftiralarda bulundu. Alman milletvekili, umreye giden Mesut'un Kabe'nin önünde çektirdiği fotoğrafa "Özil, töre cinayetini kabul eden ve homoseksüellere idam cezası verilmesini isteyen bir dini kutluyor" diye iftira dolu cahilce bir yorum yaptı.

Mesut'tan ise tarihi cevap geldi: "insanlara sürekli olumsuz gözlerle bakan kişiler hep vardı ve var olacak."

İSLAM'IN İ'SİNDEN HABERİ YOK

Kersten, şeriatta Hristiyan ve Yahudilerin ikinci sınıf insan görüldüğü için binlerce insanın soykırıma uğradığı, katledildiği ve tecavüze uğradığım savundu. Her türlü akla mantığa aykırı bu iftiralara Mesut Özil, "İnsanlara sürekli olumsuz gözlerle bakan kişiler hep vardı ve var olacak" cevabı verdi. Yıldız futbolcu sadece Euro 2016'ya odaklandığını ve bir sporcu olarak işini iyi yapmaya çalıştığım vurguladı. Almanya için Alternatif Partisi sadece Mesut Özil ve İslam'a değil, siyahilere de aynı sertlikle faşizan saldırılarda bulunuyor.

BOATENGI KOMŞU İSTEMEZSİNİZ

AfD'nin Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland da geçtiğimiz günlerde Alman Milli Takımı'nın Gana kökenli oyuncusu Jerome Boateng hakkında "İnsanlar onu futbolcu olarak iyi buluyorlar, ancak bir Boateng'i komşu olarak istemiyorlar" demişti.

Almanya İçişleri Bakam Thomas de Maiziere, Boateng'in örnek bir futbolcu olduğunu vurgulayıp, "Her Alman bu tür insanların takım arkadaşı, Alman vatandaşı ve komşusu olmasından dolayı kendisini şanslı değerlendirmesi lazım" diye tepki vermişti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler